Хакери викрали дані мільйонів користувачів сервісу доставки Glovo в Іспанії. Оновлено

Хакери викрали дані мільйонів користувачів сервісу доставки Glovo в Іспанії. Оновлено

17:25,
12 Травня 2021
2045

Хакери викрали дані мільйонів користувачів сервісу доставки Glovo в Іспанії. Оновлено

17:25,
12 Травня 2021
2045
Хакери викрали дані мільйонів користувачів сервісу доставки Glovo в Іспанії. Оновлено
Хакери викрали дані мільйонів користувачів сервісу доставки Glovo в Іспанії. Оновлено
Автори:
Користувачам Glovo рекомендують змінити паролі та пильно стежити за операціями зі своїх кредитних карток.

Група хакерів отримала доступ до конфіденційних даних працівників та мільйонів користувачів іспанської служби доставки Glovo, пише Bloomberg. Про те, що зловмисники намагаються продати архів даних користувачів у Darknet стало відомо 11 травня.

Повідомляється, що архів складається з приблизно 160 гігабайтів даних — імен, телефонних номерів, паролів та даних, пов'язаних із платіжними системами клієнтів. Дані хакери планують продати приблизно за 85 000 доларів.

«Хоча несанкціонована третя сторона мала доступ до номерів IBAN та податкових номерів протягом короткого періоду часу, ми можемо підтвердити, що доступ до даних кредитних / дебетових карток не здійснювався», — заявили у Glovo

Мірко Гатто, головний виконавчий директор Yarix, заявив, що його компанія змогла отримати витяги з викраденої бази даних, що включала платіжні реквізити та дані про доступ Glovo. «Рекомендую користувачам Glovo змінити свої паролі і стежити за своїми кредитними картками, щоб переконатися, що немає ніяких неправомірних платежів», — сказав Гатто.

Натомість у компанії Glovo заявили, що не погоджуються з інформацією, яку оприлюднили в Bloomberg. «Стосовно нещодавньої появи публікацій у виданні Bloomberg про те, що дані кредитних та дебетових карток користувачів сервісу Glovo були доступні для продажу в даркнеті, ми запевняємо, що ця інформація не є правдивою. Ми не зберігаємо інформацію про кредитні та дебетові картки у системі наших даних», — заявили у компанії. 

Також у Glovo додали, що проводячи розслідування, представники Glovo зустрілися з італійською компанією з кібербезпеки Yarix Security, яка раніше заявила про володіння даними кредитних карток користувачів з бази даних компанії. «У ході зустрічі компанія Yarix Security визнала, що не може перевірити чи наявна інформація має будь-яке відношення до сервісу Glovo. Ми впевнені, що не має, оскільки ми не зберігаємо такі дані», — додали у Glovo.  

Нагадаємо, на хакерському форумі у вільний доступ виклали особисті дані більш ніж 533 млн користувачів Facebook, в тому числі номери телефонів, біографічні дані та адреси електронної пошти. 

Найбільше від «зливу» даних постраждали користувачі зі США (більше 32 млн), Великої Британії (11 млн) і Індії (6 млн). В цілому витік торкнувся користувачів зі 106 країн.

За даними експерта з кібербезпеки Synack Дейва Уокера, у мережі з’явилися дані засновника компанії Facebook Марка Цукерберга. Зокрема, у доступі є номер його телефону, інформація про шлюб, дату народження, місцезнаходження. 

Пізніше у Facebook заявили, що витік даних 533 мільйонів користувачів соціальної мережі стався не внаслідок хакерської атаки, а через так званий вебскрпінг. 

Крім цього, дані користувачів сервісу LinkedIn виставили на продаж на одному із хакерських форумів. Всього постраждали дані понад 500 мільйонів користувачів. Витік даних компанія  LinkedIn підтвердила, однак там зазначили, що серед інформації, яка опиналася у відкритому доступі, немає персональних даних. 

Фото: unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду