КМДА повідомляє про масовану DDоS-атаку

КМДА повідомляє про масовану DDоS-атаку

20:02,
13 Квітня 2020
1904

КМДА повідомляє про масовану DDоS-атаку

20:02,
13 Квітня 2020
1904
КМДА повідомляє про масовану DDоS-атаку
КМДА повідомляє про масовану DDоS-атаку
Автори:
На електронні сервіси КМДА здійснюється кібератака. Близько 90% спроб атакувати мережу відбиваються внутрішньою системою кіберзахисту.

Про це повідомили в Департаменті інформаційно-комунікаційних технологій Київської міської держадміністрації.

«Система кіберзахисту забезпечила працездатність усіх міських сервісів. Однак система та зовнішні канали зв’язку працюють із значним навантаженням, через що можливі тимчасові обмеження доступу до е-сервісів або міських сайтів. За першу годину атаки зафіксовано близько 1,5 мільйона оригінальних IP-адрес, із яких здійснювались спроби дестабілізувати роботу е-сервісів. За 20 хвилин система кіберзахисту змогла відхилити близько 4 мільярдів атакуючих запитів», - йдеться в повідомленні.

Інформацію про інцидент направлено до правоохоронних органів. Наразі можливі тимчасові обмеження в доступі до міських сайтів.

«За тривалістю та кількістю атакуючих ботів подібних викликів в Україні ще не було», – сказав директор департаменту Юрій Назаров.

Раніше повідомлялось, що на тлі пандемії коронавірусу вдвічі зросла кількість кібератак на ВООЗ.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду