Вісім операторів ЄС поділяться даними для відстеження COVID-19

Вісім операторів ЄС поділяться даними для відстеження COVID-19

12:26,
26 Березня 2020
1759

Вісім операторів ЄС поділяться даними для відстеження COVID-19

12:26,
26 Березня 2020
1759
Вісім операторів ЄС поділяться даними для відстеження COVID-19
Вісім операторів ЄС поділяться даними для відстеження COVID-19
Автори:
Низка мобільних операторів Євросоюзу погодилися надати інформацію про переміщення користувачів для боротьби із поширенням хвороби, яку викликає новий коронавірус.

Vodafone, Deutsche Telekom, Orange, Telefonica, Telecom Italia, Telenor, Telia, A1 Telekom Austria домовилися про надання даних по переміщенню мобільних телефонів. Інформацію буде отримувати Єврокомісія, яка планує ефективніше відстежувати розповсюдження корона вірусної інфекції. Про це повідомляє Reuters.

Анонімні дані про переміщення користувачів не підпадають під закони Євросоюзу про приватності, нагадують у Liga Tech.  Комісар Євросоюзу із захисту даних Войцех Віевіоровськи каже, що це не порушує правила приватності, якщо будуть запобіжники. Але попередив про можливість, що такі заходи стануть постійними.

Заступник глави МВС Антон Геращенко днями заявив, що може додатково знадобитися контроль через смартфони. Він додав, що «за прикладом Південної Кореї, Ізраїлю та Польщі державі доведеться звернутися до мобільних операторів і банкам, щоб здійснювати контроль за умовами карантину через моніторинг мобільних мереж».

Нещодавно в Польщі жителів на карантині зобов'язали робити регулярні селфі через спеціальний додаток, пише Liga Tech. У Гонконгу зобов'язали громадян на карантині носити спеціальні браслети, які стежать за їх переміщенням. Там людям також можуть надходити раптові відеодзвінки. Тим часом влада Ізраїлю прийняла рішення використовувати контртерористичні заходи для контролю за виконанням карантину, також шляхом відстежування громадян через їх смартфони.

Нагадаємо, недавно мобільний оператор «Київстар» запропонував надати Міністерству цифрової трансформації не персоніфіковані дані для боротьби з коронавірусом.

Також у мережі поширюють шкідливі програми під виглядом карт поширення коронавірусу

Фото: Flickr.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Natalia
16:12 / 15.06.2020
Возможно вам будет интересно новое предложение от Orange, за каждое пополнение счета дается 2х больше ГБ интернета. А на стандартной сим карте сразу есть 12 ГБ на 14 дней (вместо 6ГБ).
Natalia
16:57 / 14.05.2020
Если приедете в Польшу, то советую стартовый пакет от Orange. А если будете на западном вокзале (Dworzec Zachodni) в Варшаве, то можете зарегистрировать стартовый пакет от Orange бесплатно, на котором будет 5 злотых и 6 ГБ на 14 дней.
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду