Бойовики вербують українську молодь через соцмережі — СБУ

Бойовики вербують українську молодь через соцмережі — СБУ

11:01,
20 Грудня 2019
3713

Бойовики вербують українську молодь через соцмережі — СБУ

11:01,
20 Грудня 2019
3713
Бойовики вербують українську молодь через соцмережі — СБУ
Бойовики вербують українську молодь через соцмережі — СБУ
Автори:
У Службі безпеки України заявили, що запобігли вербуванню окупантами студента із Сєвородонецька.

Бойовики незаконних збройних формувань «ЛНР» та «ДНР» з окупованих територій вербують українську молодь через соцмережі. Про це заявили у Службі безпеки України.

Там зазначили, що молоді українці, які живуть на тимчасово окупованій території Донбасу, є найбільш вразливими до впливу на них бойовиків.  Для поповнення своїх рядів окупанти вдаються до маніпуляцій, примусу та залякування, кажуть у СБУ. Для вербування української молоді бойовики часто використовують російські соціальні мережі, які в Україні заблоковані.

«Представник одного з «козачих полків» почав листуватися зі студентом коледжу із Сєвєродонецька. Дізнавшись, що хлопець сирота і має фінансові труднощі, рекрутер переконав його у «перевагах» приєднання до сепаратистів», — повідомили в СБУ.

Аби приєднатися до бойовиків, юнаку сказали нелегально приїхати до окупованого Луганська для проходження медичної комісії. СБУ стало відому про наміри студента і співробітники спецслужби відвідали його, щоб пояснити наслідки такого рішення. За словами представників СБУ, «хлопець усвідомив серйозність ситуації і надав оперативникам детальну інформацію про відомих йому бойовиків та контакти з ними».

У відомстві закликали українців бути обережними та не дозволяти злочинцям маніпулювати собою та втягувати у злочинну діяльність.

Нагадаємо, нещодавно СБУ викрило у столиці України «ботоферму», яка працювала в інтересах бойовиків та Росії.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Служба безпеки України
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду