ms.detector.media
MediaSapiens
Служба безпеки України
20.12.2019 11:01
Бойовики вербують українську молодь через соцмережі — СБУ
Бойовики вербують українську молодь через соцмережі — СБУ
У Службі безпеки України заявили, що запобігли вербуванню окупантами студента із Сєвородонецька.

Бойовики незаконних збройних формувань «ЛНР» та «ДНР» з окупованих територій вербують українську молодь через соцмережі. Про це заявили у Службі безпеки України.

Там зазначили, що молоді українці, які живуть на тимчасово окупованій території Донбасу, є найбільш вразливими до впливу на них бойовиків.  Для поповнення своїх рядів окупанти вдаються до маніпуляцій, примусу та залякування, кажуть у СБУ. Для вербування української молоді бойовики часто використовують російські соціальні мережі, які в Україні заблоковані.

«Представник одного з «козачих полків» почав листуватися зі студентом коледжу із Сєвєродонецька. Дізнавшись, що хлопець сирота і має фінансові труднощі, рекрутер переконав його у «перевагах» приєднання до сепаратистів», — повідомили в СБУ.

Аби приєднатися до бойовиків, юнаку сказали нелегально приїхати до окупованого Луганська для проходження медичної комісії. СБУ стало відому про наміри студента і співробітники спецслужби відвідали його, щоб пояснити наслідки такого рішення. За словами представників СБУ, «хлопець усвідомив серйозність ситуації і надав оперативникам детальну інформацію про відомих йому бойовиків та контакти з ними».

У відомстві закликали українців бути обережними та не дозволяти злочинцям маніпулювати собою та втягувати у злочинну діяльність.

Нагадаємо, нещодавно СБУ викрило у столиці України «ботоферму», яка працювала в інтересах бойовиків та Росії.

ms.detector.media