Україна незахищена перед новою кіберагресією, —  експерт з кібербезпеки

Україна незахищена перед новою кіберагресією, — експерт з кібербезпеки

17:06,
27 Червня 2019
2732

Україна незахищена перед новою кіберагресією, — експерт з кібербезпеки

17:06,
27 Червня 2019
2732
Україна незахищена перед новою кіберагресією, —  експерт з кібербезпеки
Україна незахищена перед новою кіберагресією, —  експерт з кібербезпеки
Автори:
До другої річниці атаки вірусом NotPetya експерти з кібербезпеки провели перевірку державних підприємств.

Презентацію висновків дослідження провели 27 червня. Зокрема, експерт з кібербезпеки Костянтин Корсун заявив, що Україна не зробила вагомих висновків після масштабної атаки вірусом NotPetya у 2017 році.

Як передає «Укрінформ», пан Корсун вважає, що Україна залишається незахищеною перед новою кіберагресією, а агенція, яка опікується кіберзахистом держави, — Держспецзв’язку — використовує застарілі методи роботи.

Одним з головних інструментів, який використовується Держспецзв’язку, є так звана КСЗІ — комплексна система захисту інформації, яка наразі активно впроваджується на різних підприємствах та об’єктах критичної інфраструктури.

Олександр Галущенко додав, що зовнішня перевірка захисту провайдерів та державних ресурсів, що використовують КСЗІ, показала її неефективність.

«Попри її використання величезна кількість надважливих даних, зокрема про об’єкти критичної інфраструктури, персональні дані українців, дані комерційних компаній тощо, все ще знаходяться у відкритому доступі. А це абсолютно неприпустимо», — сказав пан Галущенко.

Нагадаємо, вірус NotPetya вразив Україну 27 червня 2017 року.  Атака охопила українські ІТ-системи і потім поширилася по всьому світу. За деякими оцінками, шкода від NotPetya сягнула мільярдів гривень, а постраждало майже кожне четверте підприємство в країні.

Раніше «Детектор медіа» публікував інтерв’ю з Костянтином Корсунем, де він детально розповідав, чому Україна є вразливою для хакерських атак і як це виправити.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Скриншот
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду