У США анонсували антимонопольне розслідування проти Google

У США анонсували антимонопольне розслідування проти Google

13:36,
3 Червня 2019
1699

У США анонсували антимонопольне розслідування проти Google

13:36,
3 Червня 2019
1699
У США анонсували антимонопольне розслідування проти Google
У США анонсували антимонопольне розслідування проти Google
Автори:
Компанія Alphabet, що є власником пошукової системи Google, знову стала фігурантом розслідування. Цього разу — з боку Міністерства юстиції США.

Міністерство юстиції США почало готувати нове антимонопольне розслідування відносно компанії Alphabet, власника пошукової системи Google, повідомляє The Wall Street Journal.

Раніше компанія Alphabet вже ставала об’єктом розгляду антимонопольними органами інших країн. Зокрема, країн ЄС. Раніше, у 2010 році, Єврокомісія звинуватила Google в упередженому ранжируванні результатів пошуку, пов'язаних з рекламою і покупками. Було проведено розслідування, і в результаті у 2017 році Google виплатила 2,7 млрд доларів.

У 2016 році Єврокомісія визнала незаконними деякі практики в роботі мобільної операційної системи Android. Компанія Alphabet погодилася виплатити за це 5,1 млрд доларів.

Загалом доходи компанії Alphabet за 2018 рік сягнули 136,8 млрд доларів.

Новина про чергове розслідування з'явилася на тлі гострої суспільно-політичної дискусії в США про можливість зламу даних компаній технологічних гігантів, пише The Wall Street Journal. Повідомляється, що дані все ще не є надійними. Посилити тиск на технологічні компанії, такі як Google, входило зокрема й до списку основних передвиборчих обіцянок кандидатки в президенти, сенаторки-демократки Елізабет Уоррен.

Зокрема, кандидатка в президенти США на виборах 2020 року від Демократичної партії наполягає на запобіганні практики так званих антиконкурентних злиттів. Оскільки Google не використовує традиційну соціальну платформу, компанія уникла звинувачень у втручанні в американські вибори 2016 року, якими останнім часом дорікають Facebook і Twitter. Проте пошуковий гігант, а точніше такі його сервіси та додатки, як Gmail, Chrome і YouTube, виявилися втягнутими в інші не менш серйозні скандали.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Google запускає нові онлайн-курси відразу за кількома напрямками.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду