Dell повідомила про можливий витік даних користувачів

Dell повідомила про можливий витік даних користувачів

11:00,
30 Листопада 2018
2435

Dell повідомила про можливий витік даних користувачів

11:00,
30 Листопада 2018
2435
Dell повідомила про можливий витік даних користувачів
Dell повідомила про можливий витік даних користувачів
Автори:
Компанія Dell опублікувала звернення до клієнтів, у якому визнала, що компанію 9 листопада атакували невідомі хакери.

Dell вдалося зупинити атаку, але зловмисники могли отримати доступ до даних користувачів компанії, пише The Verge. Вони намагалися скопіювати дані про імена, електронні адреси та паролі, однак не відомо, чи це їм вдалося. В Dell кажуть, що помітили підозрілу активність у мережі компанії та вжили відповідних заходів для того, аби захиститися від кібератаки.

В компанії захищають, що експерти із захисту не знайшли жодного доказу того, що дані користувачів були скопійовані. Тим не менше, Dell змінила всі паролі користувачів й порадила у разі, якщо ви використовуєте один і той же пароль для кількох акаунтів, змінити їх також. Зараз Dell працює з компанією, яка спеціалізується на кіберпорушеннях, та шукає докази того, чи дійсно витік даних відбувся та яку кількість людей він міг зачепити.

Нагадаємо, компанія Yahoo тривалий час замовчувала масштабний витік даних користувачів. Злам акаунтів Yahoo трапився в 2014 році, однак сама компанія повідомила про нього лише в 2016 році. Тоді Маріссу Майер, яка очолювала компанію, позбавилибонусів за 2016 рік на суму близько $ 12 млн. через масові витоки даних.

В 2017 році Марісса Майер давала свідчення під час слуханнь у Конгресі США щодо кібератак на великі американські компанії. Вона звинуватила «російських агентів» у витоку даних Yahoo в 2014 році. За її словами, компанія не знала про витік даних, поки не отримала інформацію про це від третьої сторони в 2016 році. Тоді Yahoo почала працювати з американським Міністерством юстиції та ФБР аби розібратися у причинах витоків. У вересні 2016 року Yahoo офіційно повідомила про витік 500 мільйонів паролів, вкрадених в кінці 2014 року. Видання TechCrunch оцінило подію, як «один із найсерйозніших витоків інформації на сьогоднішній день».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду