СБУ заявила про кібератаку з Росії на держоргани України

СБУ заявила про кібератаку з Росії на держоргани України

16:44,
12 Жовтня 2018
2396

СБУ заявила про кібератаку з Росії на держоргани України

16:44,
12 Жовтня 2018
2396
СБУ заявила про кібератаку з Росії на держоргани України
СБУ заявила про кібератаку з Росії на держоргани України
Автори:
Інформаційно-телекомунікаційні системи українських державних органів знову атакували хакери з Росії, заявили в Службі безпеки України.

Фахівці спецслужби зафіксували нову цілеспрямовану атаку, повідомила прес-служба відомства.

СБУ заявила, що отримала чергові докази «ведення агресивних дій російських спецслужб проти України в кіберпросторі з використанням підконтрольного хакерського угруповання відповідального за проведення протягом 2015-2017 років кібератак на об’єкти критичної інфраструктури України відомих як BlackEnergy та NotPetya».

У відомстві повідомили, що хакери використовували нові зразки шкідливого програмного забезпечення, яке уможливлює «віддалене адміністрування процесів операційної системи і копіювання файлів, стеження за діями користувачів, перехоплення паролів».

Фахівці СБУ у співпраці з відомою антивірусною компанією встановили, що ці комп'ютерні віруси є оновленими версіями бекдору Industoyer. Крім того було зафіксовано використання окремих інструментів, що належать цьому хакерському угрупованню, і застосовувалися під час розслідування попередніх кібератак.

Повідомляється також, що ситуаційний центр забезпечення кібербезпеки СБУ встановив об'єкти кібератаки, надав допомогу в локалізації її наслідків та мінімізації кіберзагроз ІТ-інфраструктурам органів державної влади.  

Нагадаємо, цього місяця уряд Великої Британії звинуватив військову розвідку Росії в причетності до чотирьох великих кібератак.

А департамент юстиції США висунув звинувачення семи російським офіцерам ГРУ в здійсненні низки кібератак.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
pixabay.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду