У зламі серверів Всесвітнього антидопінгового агентства підозрюють двох росіян

У зламі серверів Всесвітнього антидопінгового агентства підозрюють двох росіян

11:48,
16 Вересня 2018
1978

У зламі серверів Всесвітнього антидопінгового агентства підозрюють двох росіян

11:48,
16 Вересня 2018
1978
У зламі серверів Всесвітнього антидопінгового агентства підозрюють двох росіян
У зламі серверів Всесвітнього антидопінгового агентства підозрюють двох росіян
Автори:
Швейцарські правоохоронці підозрюють причетність двох росіян, заарештованих в Гаазі та підозрюваних в шпигунстві, до злому серверів Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) в 2016 році.

Про це повідомляє DW з посиланням на швейцарське видання Tages Anzeiger і нідерландське NRC Handelsblad.

Двоє громанядян РФ були затримані навесні 2018 року у Гаазі за підозрою в спробі отримання даних лабораторії у швейцарському місті Шпіц, яка допомагає розслідувати хімічні атаки в Сирії і отруєння Сергія та Юлії Скрипалів у британському місті Солсбері. Відзначається, що вони мали спеціальне обладнання для проникнення в комп'ютерні мережі. 

Розслідування щодо обох росіян ведеться у Швейцарії з березня минулого року. Їх обох було вислано до Росії. 

Як повідомила прокуратура Швейцарії, нещодавно слідству також вдалося виявити ймовірну причетність цих осіб до ще до однієї шпигунської операції  хакерської атаки на комп'ютерну систему WADA, офіс якої знаходиться в м.Лозанна.

Злом бази даних ADAMS антидопінгового агентства, де фіксуються всі результати допінг-тестів, стався у 2016 році. У результаті мав місце витік даних допінг-проб спортсменів, взятих під час Олімпіади в Ріо-де-Жанейро. Інформацію про атлетів, які вживали допінг, виклали у відкритий доступ в інтернеті. Пізніше WADA звинуватила в кібератаці групу хакерів Fancy Bear, яку пов'язують з російськими спецслужбами.

Представниця прокуратури Берна Лінда фон Бур заявила газеті Tages Anzeiger, що у справі про кібератаку на базу даних WADA проводиться кримінальне розслідування, а російські громадяни, яких було затримано в Нідерландах, є об'єктом уваги швейцарського слідства за підозрою у політичному шпигунстві.

У WADA нову інформацію про атаку не прокоментували. А російське посольство у Швейцарії назвало публікації «черговою казкою» та «черговим антиросійським випадом».

Нагадаємо, наприкінці лютого стало відомо, що інформаційна мережа уряду Німеччини «Берлін-Бонн» (IVBB), яка вважається особливо надійно захищеною, зазнала хакерських атак. Повідомлялося, що сама кібератака не завдала практично жодної шкоди: хакерам не вдалося отримати доступ до даних мережі.У Федеральному відомстві з охорони конституції Німеччини вважають, що за нещодавно викритий кібернапад на комп'ютерні мережі уряду ФРН, найімовірніше, відповідальна Росія.

Також німецьке видання Der Spiegel повідомляло, що у червні суспільні медіа Німеччини ZDF (телеканал) і WDR (телерадіокомпанія) зазнали російських кібератак .

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
villeweb.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду