Німецький уряд створить агенції з інновацій і кібербезпеки

Німецький уряд створить агенції з інновацій і кібербезпеки

12:30,
30 Серпня 2018
2144

Німецький уряд створить агенції з інновацій і кібербезпеки

12:30,
30 Серпня 2018
2144
Німецький уряд створить агенції з інновацій і кібербезпеки
Німецький уряд створить агенції з інновацій і кібербезпеки
Автори:
Федеральний уряд Німеччини 29 серпня ухвалив рішення створити дві спеціалізовані агенції: з інновацій і з кібербезпеки.

Як повідомляє DW з посиланням на dpa, агенція з інновацій Німеччини буде займатися втіленням розробок у ріхних проектах, зокрема в сфері штучного інтелекту та медичних досліджень. А друга агенція зосередиться на дослідженнях та інноваціях у царині кібербезпеки.

«Інновації — це "страхування життя" для конкурентоспроможності німецької економіки», — зазначила міністерка освіти Аня Карлічек. За словами міністра економіки Петера Альтмаєра, у Німеччині з'являються численні винаходи, які «відкривають абсолютно "нові землі" та можуть перевертати цілі ринки», але які дотепер не реалізовувалися. «Від ідеї до успіху на ринку — це має стати реальністю в Німеччині, а не тільки у Кремнієвій долині або в Азії», — зазначив він.

Впроваджувати інновації вже будуть наукові установи, виші та підприємства країни.

Агенція з інновацій у кібербезпеці розпочне роботу 2019 року. У міністерстві оборони ФРН заявили, що протягом наступних п'яти років вона отримає для свого розвитку 200 мільйонів євро. 80% фінансування перерахують на дослідження розробок. Планується, що в новій агенції працюватиме близько 100 співробітників.

Нагадаємо, впродовж останніх років установи Німеччини часто зазнавали потужних кібератак. Наприкінці лютого атакували інформаційну мережу уряду Німеччини «Берлін-Бонн» (IVBB), яка вважається особливо надійно захищеною.  Деякі ЗМІ повідомили, що кібернапад не завдав практично жодної шкоди, бо хакерам не вдалося отримати доступ до даних мережі. Інші ж навпаки  повідомляли, що в результаті атаки зловмисники вкрали протокол переговорів про вихід Великої Британії з Євросоюзу, а також документи, що стосуються переговорів з Україною і Білоруссю. Пізніше очільник Федерального відомства з охорони конституції Німеччини Ганс-Ґеорґ Маассен заявив, що за атаки на комп'ютерні мережі уряду ФРН, найімовірніше, відповідальна Росія.

У липні Федеральне відомство з охорони конституції Німеччини повідомило про низку кібернападів на німецькі медіакомпанії та організацію, яка займається дослідженнями щодо хімічної зброї у серпні 2017 та червні 2018 року. Назви ЗМІ у повідомленні не назвали. Уже тоді відомство припускало, що атаки вчинила хакерська група Sandworm, за якою стоїть російська спецслужба. Метою кібернападів Федеральне відомство з охорони конституції Німеччини назвало шпигунство.

Того ж місяця повідомлялося, що в червні суспільні медіа Німеччини ZDF (телеканал) і WDR (телерадіокомпанія) зазнали російських кібератак.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
pixabay.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду