Друга хвиля кібератаки вірусу WannaCry оминула Європу і зачепила Азію

Друга хвиля кібератаки вірусу WannaCry оминула Європу і зачепила Азію

09:56,
16 Травня 2017
1710

Друга хвиля кібератаки вірусу WannaCry оминула Європу і зачепила Азію

09:56,
16 Травня 2017
1710
Друга хвиля кібератаки вірусу WannaCry оминула Європу і зачепила Азію
Друга хвиля кібератаки вірусу WannaCry оминула Європу і зачепила Азію
Автори:
Очікувана експертами друга хвиля зараження програмою-шкідником WannaCry на початку нового робочого тижня в понеділок, 15 травня, не відбулася.

Про це повідомили британські правоохоронні органи, пише Deutsche Welle.

Очікувалося, що поширений через уражені електронні листи вже в 150 країнах вірус поновить активне розповсюдження. Однак аналітики не виключають такої можливості у найближчий час, зазначає інформаційна агенція Reuters.

Утім, локальні спалахи ураження помітні в Азії. Китайські органи влади заблокували низку онлайн-сервісів, проте невідомо, чи через кібератаки, чи для їхньої профілактики. Енергетична компанія PetroChina заявила про ураження платіжних систем на низці своїх заправок, у японській поліції повідомили про два відомі випадки кібератак, одну - в лікарні, ще одну - у приватної особи. В Індії уряд заявив лише про кілька випадків атак, яких уникли великі корпорації. У Південній Кореї повідомили про дев'ять інцидентів вимагання «викупу» програмою-шкідником.

У Європі підприємства, які стали жертвою WannaCry, відновлюють роботу своїх мереж. Концерн Renault-Nissan, приміром, у понеділок заявив про відновлення роботи своїх заводів. «Варто очікувати схожих атак на регулярній основі найближчими днями та тижнями», - озвучив песимістичний прогноз голова французької агенції кібербезпеки ANSSI Гійом Пупар. Він допускає, що хакери оновлюватимуть свої інструменти та навчатимуться на помилках.

Раніше Microsoft назвала масштабну кібератаку тривожним сигналом. «Раніше ми вже бачили, як дані про вразливість системи, які збирало ЦРУ, з'явилися на WikiLeaks. Зараз вкрадені в АНБ дані про вразливість завдали удару користувачам по всьому світу», - написав у своєму блозі президент Microsoft Бред Сміт. «Якщо провести паралелі зі звичайною зброєю, то рівноцінним сценарієм у даному випадку стала б крадіжка в американської армії ракет «Томагавк», вважає пан Сміт. За його словами, влада повинна не просто фіксувати дані про уразливість, а передавати їх розробникам, щоб вони могли усувати ці недоліки та підвищувати безпеку комп'ютерних мереж.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Deutsche Welle
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду