Хакери зламали акаунт CEO Google Сундара Пічаї

Хакери зламали акаунт CEO Google Сундара Пічаї

10:00,
29 Червня 2016
3120

Хакери зламали акаунт CEO Google Сундара Пічаї

10:00,
29 Червня 2016
3120
Хакери зламали акаунт CEO Google Сундара Пічаї
Хакери зламали акаунт CEO Google Сундара Пічаї
Автори:
Група хакерів Ourmine, яка раніше зламала акаунти засновника соцмережі Facebook Марка Цукерберга, тепер дісталась до CEO компанії Google Сундара Пічаї.

Хакери отримали доступ до акаунту Пічаї на сайті обміну знаннями Quora, повідомляє The Next Web.. Цей акаунт був прив'язаний і до його профілю в Twitter. Таким чином Ourmine могли транслювати свої повідомлення серед усіх 508 тисяч підписників Пічаї. 

Згодом усі повідомлення були видалені.  За словами хакерів, зламати акаунт їм вдалося через вразливість платформи Quora, про яку вони повідомляли компанії раніше, але відповіді не отримали.

Як згодом прокоментували хакери свої дії: «Ми тільки тестуємо безпеку людей, ми ніколи не змінювали їх паролі.  Ми робимо це, тому що є інші хакери, які можуть зламати їх і змінити все».

Quora заперечує, що хакери змогли заволодіти акаунтом Сундара Пічаї через вразливість платформи. «Ми впевнені в тому, що обліковий запис Сундара Пічаї не був зламаний через вразливості в системах Quora. OurMine використали попередні витоки паролів до інших сайтів, щоб отримати доступ до акаунтів на Twitter або Facebook. Ми також не маємо ніяких відомостей про повідомлення від OurMine, в яких вони вказували на вразливість платформи».

Як повідомлялося, хакери зламали акаунти Марка Цукерберга у соцмережах Instagram, Twitter, LinkedIn та Pinterest. Група хакерів OurMine, яка взяла на себе відповідальність за злам, висміяли Цукерберга через слабкий пароль до акаунтів - «dadada».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
BBC
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду