ФБР звинуватили у зламі анонімної інтернет-мережі Tor

ФБР звинуватили у зламі анонімної інтернет-мережі Tor

18:13,
12 Листопада 2015
1851

ФБР звинуватили у зламі анонімної інтернет-мережі Tor

18:13,
12 Листопада 2015
1851
ФБР звинуватили у зламі анонімної інтернет-мережі Tor
ФБР звинуватили у зламі анонімної інтернет-мережі Tor
Автори:
Роджер Дінглдін, директор проекту Tor, звинуватив Федеральне бюро розслідувань (ФБР) у замовленні зламу сервісу.

Про це повідомляє Meduza.

За словами пана Дінглдіна, Університет Карнегі-Меллон отримав від ФБР за виконання цього замовлення мільйон доларів. В університеті, в свою чергу, цю інформацію не підтвердили.

Атака на Tor проводилась близько півроку - з лютого по липень 2014 року. Як повідомив директор інтернет-мережі, у результаті незаконного втручання зловмисникам вдалося отримати інформацію про користувачів включно з тими, хто не порушував законодавство.

Про те, що ФБР вдалося ідентифікувати деяких користувачів, йдеться й у матеріалах справи Silk Road 2 - магазину, де можна було вільно придбати наркотики. У них також згадується про участь певного університету у зламі мережі Tor. Однак назва університету в матеріалах справи Silk Road 2 не вказана.

Нагадуємо, що Tor - це сервіс для анонімного доступу в мережу Інтернет з метою уникнення блокувань. У Росії завдяки Tor можна зайти на будь-який заблокований ресурс, водночас такі країни як Китай чи Білорусія всіляко намагаються блокувати Tor.

Безуспішно зламати Tor намагалися у МЗС Росії у вересні, писав MediaSapiens.

Робота Tor базується на принципі підключення до того чи іншого ресурсу через ланцюг проміжних серверів. Це і забезпечує анонімність користувача, оскільки робить неможливим визначення його IP-адреси та фактичного місцерозташування. Завдяки анонімності підключення Tor користується популярністю у тому числі й серед інтернет-активістів, які побоюються переслідування з боку держави.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
media.vocativ.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду