Хакери оприлюднили дані користувачів сайту «подружніх зрад»

Хакери оприлюднили дані користувачів сайту «подружніх зрад»

12:20,
19 Серпня 2015
2736

Хакери оприлюднили дані користувачів сайту «подружніх зрад»

12:20,
19 Серпня 2015
2736
Хакери оприлюднили дані користувачів сайту «подружніх зрад»
Хакери оприлюднили дані користувачів сайту «подружніх зрад»
Автори:
Дані з сайту «для подружніх зрад» Ashley Madison, викрадені групою хакерів The Impact Team в кінці липня, нині опубліковані в мережі Тор.

Про це пише BBC.

Архів розміром в 9,7 Гб, що містить логіни і паролі, а також імена та адреси 32 мільйонів користувачів сайту, був розміщений у вівторок на сайті з доменом .onion. Крім того, в архіві міститься історія проплат картками клієнтів, починаючи з 2007 року.

Як сказано в заяві власника сайту, компанії Avid Life Media, до розслідування викрадення даних приєдналося ФБР. Також у розслідуванні беруть участь кілька департаментів канадської поліції.

Сайт Ashley Madison заявив, що його послугами користуються приблизно 37 мільйонів користувачів в понад 50 країнах.

«Життя коротке. Заведи інтрижку», - закликає головна сторінка сайту знайомств.

Сайт належить канадській компанії Avid Life Media, яка засудила «неспровоковане і злочинне зазіхання» на інформацію своїх клієнтів.

Раніше хакери повідомили про свій намір оприлюднити дані в разі, якщо компанія Avid Life Media, яка керує сервісом, не закриє ресурс. The Impact Team обурилися обманом ресурсу - видалення анкети із сайту коштує 19 доларів, але після оплати ресурс зберігає відомості про банківську карту клієнта, його справжнє ім'я та адресу. Задля підтвердження своїх намірів кіберзлочинці опублікували дані кількох користувачів ще в липні.

Нагадуємо, що 14 червня комп'ютер канцлера Німеччини Ангели Меркель атакували хакери. Злочинці відправили від імені канцлера ФРН кілька інфікованих листів. Хакери також використали імя Меркель для надсилання інфікованих електронних листів. Чимало депутатів бундестагу від імені канцлера отримали фейкові повідомлення із запрошенням взяти участь у телефонній конференції.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Gizmodo
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду