Студент-програміст виявив сайт-двійник Tor Project

Студент-програміст виявив сайт-двійник Tor Project

00:00,
17 Серпня 2014
1841

Студент-програміст виявив сайт-двійник Tor Project

00:00,
17 Серпня 2014
1841
Студент-програміст виявив сайт-двійник Tor Project
Студент-програміст виявив сайт-двійник Tor Project
Французький студент-програміст Жульєн Вуазен (Julien Voisen) виявив фальшивий сайт анонімного браузера Tor Project. Про це повідомляє SecurityLab із посиланням на блог студента.

Виявлений фейковий сайт був практично ідеальною копією Tor Project і під виглядом пакету Tor Browser поширював шкідливе програмне забезпечення. Крім цього, він викрадав призначені для розробників справжнього Tor грошові пожертви.

Жульєн зумів переконструювати завантажений із сайту-фальшивки пакет Tor Browser. Студент виявив, що програма може під управлінням хакерів скачувати чи завантажувати файли на сайт, самооновлюватися, робити скріншоти, виконувати системні команди та інше.

Програміст повідомив, що поспілкувався із власником сайту-дзеркала. За словами студента, автором підробки є невелика група хакерів із Китаю, яка створила його з метою виявлення педофілів. Її представники розповіли Вуазену, що поширювали посилання на фальшивку на форумах педофілів. Проте французький студент сумнівається у правдивості цих слів, оскільки хакери шляхом шахрайства по суті викрадали пожертви для Tor Project.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
сайт-копія Tor
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду