Canva придбала ШІ-стартап  Leonardo.АІ

Canva придбала ШІ-стартап Leonardo.АІ

11:30,
30 Липня 2024
921

Canva придбала ШІ-стартап Leonardo.АІ

11:30,
30 Липня 2024
921
Canva придбала ШІ-стартап  Leonardo.АІ
Canva придбала ШІ-стартап  Leonardo.АІ
Canva придбала стартап, щоб посилити конкуренцію з лідером ринку програмного забезпечення для створення зображень, компанією Adobe.

Компанія Canva Inc. придбала стартап Leonardo.АІ зі створення генеративних ШІ-зображень. Фінансових умов угоди, яку завершать за місяць, не розголошують. Усі 120 співробітників Leonardo.AI, включно з керівниками, приєднаються до Canva, повідомило TechCrunch.

«Leonardo продовжуватиме працювати незалежно від Canva з акцентом на швидкі інновації, дослідження та розробки, які зараз підкріплені ресурсами Canva, — зявив директор компанії з продуктового напрямку Камерон Адамс у коментарі виданню. — Ми будемо пропонувати всі наявні інструменти та рішення для Leonardo. Це придбання має на меті допомогти Leonardo розробити свою платформу та поглибити зростання користувачів за допомогою наших інвестицій, в тому числі шляхом розширення свого бізнесу API та інвестування в фундаментальну модель науково-дослідної роботи».

Leonardo.АІ, заснований у Сіднеї у 2022 році, пропонує на своїй платформі генератор фотореалістичних ШІ-зображень, які можна створювати за допомогою текстових та ескізних підказок.

Стартап пропонує інструменти співпраці та приватну хмару для моделей, включаючи генератори відео, а також доступ до API, які дозволяють клієнтам створювати та навчати власні моделі ШІ на основі його власної розробки. За останні півтора року користувачі створили понад мільярд зображень на платформі Leonardo.АІ.

Агентство Bloomberg зазначає, що Canva придбала Leonardo.AI, щоб посилити свою конкуренцію з лідером ринку програмного забезпечення для створення зображень, компанією Adobe.

«Генеративний штучний інтелект не може бути поні з одним трюком. Ми входимо в абсолютно новий світ можливості змінювати та адаптувати результат, який дає штучний інтелект», — сказав у коментарі Bloomberg Камерон Адамс.

Фото: Canva

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду