Маск переносить штаб-квартири соцмережі Х та компанії SpaceX з Каліфорнії до Техасу

Маск переносить штаб-квартири соцмережі Х та компанії SpaceX з Каліфорнії до Техасу

12:30,
17 Липня 2024
664

Маск переносить штаб-квартири соцмережі Х та компанії SpaceX з Каліфорнії до Техасу

12:30,
17 Липня 2024
664
Маск переносить штаб-квартири соцмережі Х та компанії SpaceX з Каліфорнії до Техасу
Маск переносить штаб-квартири соцмережі Х та компанії SpaceX з Каліфорнії до Техасу
Мільярдер, який сам переїхав до Техасу у 2021 році, назвав причиною нове каліфорнійське законодавство відносно шкільної освіти та гендерної ідентичності.

Ілон Маск заявив, що переносить штаб-квартири двох своїх компаній — платформи соціальних мереж X і компанії з ракетобудування SpaceX — до Техасу з Каліфорнії. «Останньою краплею» для нього стало оновлення каліфорнійського законодавства про шкільну освіту та гендерну ідентичність, повідомив Reuters.

Здійснюючи ці кроки, мільярдер, який минулого тижня публічно підтримав кандидата на посаду президента США, республіканця Дональда Трампа, перемістить більшість підприємств, які він контролює, в тому числі виробника електрокарів Tesla, до Техасу.

Сам Ілон Макс переїхав із Каліфорнії до Техасу, штату, де не знімають податок на доходи фізичних осіб, у 2021 році.

За словами Маска, новий каліфорнійський закон, що забороняє шкільним округам вимагати від учителів повідомляти батьків, коли їхня дитина змінює гендерну ідентичність або сексуальну орієнтацію, посприяв остаточному рішенню.

«Через цей закон і багато інших, які йому передували, нападаючи як на сім’ї, так і на компанії», — написав у соцмережі Х Маск, батько дитини-трансгендера.

Маск повідомив, що головний офіс SpaceX переїде до наявного об’єкта в Бока-Чіка у штаті Техас, а X переїде в Остін. Проте наразі невідомо, якою мірою робочі місця та підприємства мігрують із Каліфорнії до Техасу.

Гендиректор SpaceX і Tesla в останні роки став відвертим у політичних питаннях, й часто критикує адміністрацію Джо Байдена та позицію демократів у питаннях прав трансгендерів та імміграції.

Каліфорнійські виборці історично підтримували кандидатів від Демократичної партії, тоді як Техас вважається надійним оплотом республіканців.

Агенство нагадало, що SpaceX має розгалужену штаб-квартиру поблизу Лос-Анджелеса, великого аерокосмічного центру, де тисячі співробітників створюють ракету Falcon 9, капсули астронавтів Dragon та деякі супутники Starshield.

У 2021 році Маск переніс штаб-квартиру Tesla з Каліфорнії до Техасу, проте минулого року він заявляв, що Каліфорнія залишиться її інженерним центром.

На початку цього року Маск переніс компанію SpaceX із Делавера до Техасу. Це сталося після рішення судді Делаверу, який визнав недійсним компенсаційний план Маска в розмірі 56 мільярдів доларів у виробника електромобілів Tesla.

Фото: Ілон Маск / Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду