Нідерландська Yandex N.V. розірвала зв’язки із Росією, — Bloomberg

Нідерландська Yandex N.V. розірвала зв’язки із Росією, — Bloomberg

17:40,
15 Липня 2024
710

Нідерландська Yandex N.V. розірвала зв’язки із Росією, — Bloomberg

17:40,
15 Липня 2024
710
Нідерландська Yandex N.V. розірвала зв’язки із Росією, — Bloomberg
Нідерландська Yandex N.V. розірвала зв’язки із Росією, — Bloomberg
Співзасновник компанії Аркадій Волож повернеться на керівну посаду.

Нідерландська компанія «Yandex N. V.» завершила операцію з продажу свого російського бізнесу. Після схвалення акціонерів вона буде перейменована на Nebius Group і зосередиться на розвитку власних проєктів, повідомив Bloomberg.

«Сьогоднішнє оголошення знаменує собою кінець довгого і складного розділу в житті компанії. Всі звʼязки з Росією тепер розірвані», — заявив керівник Yandex N. V. Джон Бойнтон.

Найближчими днями компанія має намір опублікувати детальну інформацію про проєкти, які надалі розвиватиме Nebius Group.

Джерела Bloomberg стверджують, що співзасновник Yandex N. V. Андрій Волож повертається до роботи, щоб очолити компанію, яку він колись створив і яка тепер продала провідну російську пошукову систему.

Раніше агентство повідомляло, що нідерландська компанія має намір розробляти технології для безпілотних автомобілів, хмарного зберігання даних, маркування даних та проєктів у сфері освітніх технологій. За словами джерел, масштаб цих проєктів залежатиме від того, скільки грошей принесе продаж російського підрозділу.

Нагадаємо, компанія «Yandex N. V.» уклала угоду із російським «Консорціумом. Перший» про продаж 43,9 млн акцій, які не обтяжені санкціями, за 5,2 млрд доларів.

Додамо, Андрій Волож пішов із посади керівника «Яндекса» після того, як у 2022 році Європейський Союз ввів проти нього санкції за роль компанії у просуванні російської пропаганди та дезінформації про війну. У 2023 році Волож вперше публічно засудив російське військове вторгнення в Україну.

У березні 2024 року ЄС зняв санкції з Воложа, який проживає в Ізраїлі. У 2018 році він разом із членами сімʼї отримали паспорти Мальти за програмою «Громадянство в обмін на інвестиції».

Фото: Yandex / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду