Компанія Siemens виходить з російського ринку

Компанія Siemens виходить з російського ринку

09:35,
13 Лютого 2024
956

Компанія Siemens виходить з російського ринку

09:35,
13 Лютого 2024
956
Компанія Siemens виходить з російського ринку
Компанія Siemens виходить з російського ринку
Російський підрозділ у лютому розпочне процедуру ліквідації.

Російська структура Siemens AG ТОВ «Системс» (колишнє ТОВ «Сіменс») планує в лютому 2024 року ініціювати процедуру добровільної ліквідації. Про це повідомив «Інтерфакс» із посиланням на звіт компанії за 2023 рік.

Причина добровільної ліквідації — неможливість продовжувати свою звичайну діяльність, пов'язану з імпортом товарів у РФ.

У 2023 році виручка ТОВ «Системс» склала 278,8 млн рублів проти 6,32 млрд рублів роком раніше. Чистий збиток становив 279,6 млн рублів. На балансі компанії майже не залишилося активів, крім дебіторської заборгованості та коштів на рахунках загальною сумою 843,6 млн рублів. Компанія нагадала, що у зв'язку з санкціями ЄС щодо Росії Siemens AG у березні 2022 року призупинив нові замовлення та постачання до країни.

Зазначається, що Siemens почав роботу в Росії ще в середині XIX століття, співпраця не припинялася, зокрема в період СРСР.

Станом на кінець 2023 року в Росії було зареєстровано 18 структур, пов'язаних із Siemens AG. Наразі частина з них ліквідована або перебуває в процесі ліквідації, частина — змінила власників.

Siemens AG, зокрема, займається операціями у сфері автоматизації та цифровізації для промисловості, інтелектуальної інфраструктури, транспорту, розподілених енергосистем.

Нагадаємо, у травні 2022 року німецький концерн Siemens оголосив, що вийде з російського ринку через війну в Україні: компанія почала процедуру згортання всієї промислової діяльності.

Фото: Siemens / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду