Ілон Маск започаткує освітній заклад у Техасі

Ілон Маск започаткує освітній заклад у Техасі

17:58,
14 Грудня 2023
1119

Ілон Маск започаткує освітній заклад у Техасі

17:58,
14 Грудня 2023
1119
Ілон Маск започаткує освітній заклад у Техасі
Ілон Маск започаткує освітній заклад у Техасі
Створення школи та університету потребує 100 млн доларів інвестицій.

Американський мільярдер Ілон Маск планує відкрити університет в Остіні, столиці штату Техас. Про це свідчать дані податкових декларацій благодійної організації мільярдера The Foundation, повідомив Bloomberg.

На створення нової установи Маск виділив близько 100 млн доларів. Новий освітній заклад розпочнеться з початкової та середньої школи, орієнтованої на STEM — популярний напрям в освіті, що охоплює науки, технології, інженерію та математику.

Далі він планує розширити свою діяльність, щоб створити університет, «присвячений освіті на найвищому рівні».

Відповідно до заявки, поданої в жовтні 2022 року та схваленої в березні, в університеті працюватимуть «досвідчені викладачі» та викладатиметься традиційна навчальна програма «поряд із досвідом практичного навчання, включаючи симуляції, тематичні дослідження, проєкти виготовлення/дизайну та лабораторії».

Планується, що спочатку навчання буде безплатним. У майбутньому оплату запровадять і в школі, і в університеті, проте учням нададуть стипендії.

Відповідно до заявки, у новій школі Маска STEM очікували початковий клас із 50 учнів і найняти виконавчого директора, викладача та адміністратора.

Це не перший випадок, коли Ілон Маск виявляє зацікавленість освітою. Близько десяти років тому мільярдер створив Ad Astra в каліфорнійському кампусі SpaceX для своїх п’яти дітей і кількох дітей співробітників його космічної компанії. Коли Маск переїхав до Техасу у 2020 році, школа також переїхала.

Фото: Ілон Маск / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду