Екскерівника Samsung звинуватили в крадіжці  креслень і проєктів для створення заводу мікросхем у Китаї

Екскерівника Samsung звинуватили в крадіжці креслень і проєктів для створення заводу мікросхем у Китаї

16:35,
12 Червня 2023
1231

Екскерівника Samsung звинуватили в крадіжці креслень і проєктів для створення заводу мікросхем у Китаї

16:35,
12 Червня 2023
1231
Екскерівника Samsung звинуватили в крадіжці  креслень і проєктів для створення заводу мікросхем у Китаї
Екскерівника Samsung звинуватили в крадіжці  креслень і проєктів для створення заводу мікросхем у Китаї
Потенційні збитки Samsung оцінюють y щонайменше 233 мільйони доларів.

У Південній Кореї у понеділок заарештували 65-річного колишнього керівника Samsung Electronics Co. Його звинуватили у масштабній крадіжці даних — креслень і проєктів, які становлять комерційну таємницю, для відтворення заводу з виробництва мікросхем пам’яті у місті Сіань, на півночі Китаю, неподалік від заводу Samsung. Про це повідомив Bloomberg.

«Це настільки серйозно, що викрадення складно порівняти з точки зору масштабу злочину та ступеня шкоди з попередніми окремими випадками витоку напівпровідникових технологій», — ідеться в заяві прокуратури округу Сувон у Південній Кореї.

Уточнено, що витік даних відбувся у 2018–2019 роках. Прокурори заявили, що викрадення комерційної таємниці можуть завдати Samsung щонайменше 233 мільйони доларів збитків.

За інформацією південнокорейської прокуратури, спроба 65-річного екскерівника Samsung, який працював у корпорації 25 років, побудувати завод з виробництва мікросхем провалилася після того, як його спонсор — тайванська компанія, назва якої не розголошується, скасувала інвестиції в проєкт на суму понад 6 мільярдів доларів. Натомість він отримав капітал від інвесторів із Китаю та Тайваню для виробництва пробних чипів на основі технології Samsung.

Представники Samsung, яка домінує на світовому ринку мікросхем пам'яті, що використовуються в смартфонах і комп'ютерах, відмовилися від коментарів щодо інциденту.

Видання зазначило, що скандал трапився на тлі зростання напруженості між Пекіном і Вашингтоном, де адміністрація Джо Байдена прийняла законодавство та лобіювала союзників, щоб не допустити передові напівпровідникові можливості китайських компаній. Уряд Сі Цзіньпіна заявляв, що США несправедливо намагаються стримати економічний розвиток Китаю. 

Цей випадок також може викликати напруженість між Кореєю і Тайванем, двома найважливішими центрами виробництва мікросхем, і союзниками США, які підтримують зусилля Вашингтона щодо стримування амбіцій Китаю в цій галузі.

Нагадаємо, на початку травня в техногіганті Samsung працівникам заборонили користуватися чатботами на основі штучного інтелекту, щоб убезпечити корпорацію від витоків даних.

Фото: Unsplash

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду