Microsoft цьогоріч не підвищуватиме зарплати працівникам

Microsoft цьогоріч не підвищуватиме зарплати працівникам

10:35,
12 Травня 2023
1094

Microsoft цьогоріч не підвищуватиме зарплати працівникам

10:35,
12 Травня 2023
1094
Microsoft цьогоріч не підвищуватиме зарплати працівникам
Microsoft цьогоріч не підвищуватиме зарплати працівникам
Економію пояснюють потребою інвестувати в розвиток ШІ.

Корпорація Microsoft вирішила цьогоріч заморозити зарплати для всіх штатних працівників, щоб пережити макроекономічні потрясіння. Про це повідомив Bloomberg.

Такий крок необхідний для отримання «достатнього прибутку» для інвестування у перехід основної платформи у бік штучного інтелекту, пояснив у внутрішній записці головний виконавчий директор компанії Сатья Наделла.

Він зазначив, що Microsoft уже підвищувала компенсацію у 2022 році. Однак компанія розгляне можливість підвищення ставок для працівників, що мають погодинну оплату праці, зберігаючи програму бонусів і винагород без «перефінансування».

«Як компанія, ми розуміємо, що орієнтування в динамічному економічному середовищі та значна зміна платформи вимагає від нас ухвалення критично важливих рішень щодо того, як ми інвестуємо в наших людей», — сказав представник Microsoft.

Минулого місяця компанія повідомила про квартальний прибуток та продажі, які перевищили прогнози, і про те, що вона робить ставки на штучний інтелект. Це передбачає інвестиції в розмірі 10 мільярдів доларів США в OpenAI і чатбот для інтернет-пошуку Bing. Стратегія розвитку ШІ спрямована на збільшення майбутніх продажів хмарних сервісів Azure, пошукових оголошень і програм для підвищення продуктивності офісу.

Нагадаємо, Microsoft відкрила чатбот Bing для публічного тестування.

У жовтні минулого року корпорація звільнила майже тисячу співробітників.

Фото: Pixabay

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду