Twitter повідомив про витік фрагменту програмного коду

Twitter повідомив про витік фрагменту програмного коду

12:15,
27 Березня 2023
894

Twitter повідомив про витік фрагменту програмного коду

12:15,
27 Березня 2023
894
Twitter повідомив про витік фрагменту програмного коду
Twitter повідомив про витік фрагменту програмного коду
Компанія звернулася до суду, щоб встановити зловмисника.

Частину вихідного коду Twitter виклали у мережу. Фрагмент коду виклали на сервісі GitHub корпорації Microsoft, де розробники програмного забезпечення обмінюються інформацією. Після звернення Twitter у п’ятницю, публікацію видалили. Про це, посилаючись на заяву компанії, повідомив The New York Times.

За інформацією Twitter, особа, яка опублікувала вихідний код на GitHub, мала псевдонім «FreeSpeechEnthusiast». Зафіксовано, що цей користувач зробив єдиний внесок на платформу на початку січня, і його профіль на платформі наразі активний.

«GitHub зазвичай не коментує свої рішення про видалення контенту. Однак, в інтересах прозорості, ми публічно ділимося кожним запитом на видалення контенту за DMCA (Закон про авторське право в цифровому тисячолітті)», – заявив представник GitHub.

Twitter звернувся до окружного суду США Північного округу Каліфорнії з проханням до GitHub ідентифікувати особу, яка надала код, та будь-яких інших осіб, які його завантажили.

Паралельно компанія розпочала внутрішнє розслідування витоку. Є припущення, що відповідальним за витік може бути колишній працівник, який покинув компанію в Сан-Франциско у минулому році, повідомили двоє людей, проінформованих про внутрішнє розслідування.

Одне з побоювань полягає в тому, що код містить вразливі місця в безпеці, через що хакери можуть знайти способи отримання даних користувачів.

Нагадаємо, у п’ятницю Ілон Макс сповістив співробітників про переоцінку вартості компанії у близько 20 мільярдів доларів, у порівнянні із 44 мільярдами станом на жовтень 2022 року.

Як відомо, відколи Ілон Маск купив Twitter у жовтні 2022-го, близько 75% із 7500 працівників змільнили.

Фото: TED Conference / Flickr

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду