Hyundai придбає 80% акцій компанії Boston Dynamics

Hyundai придбає 80% акцій компанії Boston Dynamics

16:49,
11 Грудня 2020
1522

Hyundai придбає 80% акцій компанії Boston Dynamics

16:49,
11 Грудня 2020
1522
Hyundai придбає 80% акцій компанії Boston Dynamics
Hyundai придбає 80% акцій компанії Boston Dynamics
Автори:
Сума угоди складає $880 млн.

Корпорація Hyundai погодилася придбати 80% акцій американського виробника роботів Boston Dynamics. Сума угоди складе $880 млн. Про це повідомляє Reuters з посиланням на компанію Hyundai.

Південнокорейський автовиробник заявив, що купівля компанії Boston Dynamics допоможе їй розширити автоматизацію на своїх заводах, а в майбутньому технологію планують використати для виробництва безпілотних автомобілів. 

Новий голова компанії Ейсун Чун заявив, що Hyundai взяла курс розвиток робототехніки. У майбутньому вона має складати 20% у структурі компанії, виробництво автомобілів складатиме 50%, а міський повітряний транспорт - 30%.

Виконавчий директор компанії SoftBank, яка зараз володіє Boston Dynamics, Масайосі Сон заявив, що купівля відкриває шлях для комерційного використання. 

Раніше повідомлялось, що корейський автомобільний гігант Hyundai веде переговори з японською компанією Softbank про придбання виробника роботів Boston Dynamics.

Компанія Boston Dynamics заснована ще в 1992 році на базі Массачусетського технологічного університету. Японська компанія SoftBank купила її в 2017 році в Google. У 2020 році Boston Dynamics запустила продаж своїх робособак Spot. Компанія все ще не є прибутковим бізнесом, а позиціонує себе як дослідницька організація.

Ринкова вартість Boston Dynamics на сьогодні складає $1,1 млрд.

Фото: The Verge

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду