Як за допомогою додатків і штучного інтелекту компанії та держави відстежують переміщення людей

Як за допомогою додатків і штучного інтелекту компанії та держави відстежують переміщення людей

16:38,
17 Червня 2020
2041

Як за допомогою додатків і штучного інтелекту компанії та держави відстежують переміщення людей

16:38,
17 Червня 2020
2041
Як за допомогою додатків і штучного інтелекту компанії та держави відстежують переміщення людей
Як за допомогою додатків і штучного інтелекту компанії та держави відстежують переміщення людей
Автори:
Ще одна європейська країна, Німеччина, вводить додаток, який допомагає запобігти контакту із хворими на Covid-19, а Amazon покращує свої заходи

16 червня у німецьких Google Play Store і Apple Store з’явився офіційний додаток для відстеження хворих коронавірусом, повідомляє Deutsche Welle.

Corona-Warn-App фіксуватиме переміщення людей і повідомлятиме їх про контакт з хворим коронавірусом. У країні вважають, що це допоможе спинити хворобу.

«Боротьба з вірусом і його стримування – це командна гра», – прокоментував запуск німецький міністр Йенс Шпан, додавши, що буде щасливим, «якщо сотні тисяч, а в ідеалі багато мільйонів» німців завантажать собі цей додаток.

Розробники – Deutsche Telekom і концерн з виробництва програмного забезпечення SAP – запевняють, що в такий спосіб влада не зможе шпигувати за користувачами, оскільки додаток не реєструє місцезнаходження окремих людей, а лише показує, чи не знаходяться поряд хворі. Corona-Warn-App працює через Bluetooth, що дозволяє обмінюватись даними з близької відстані.

Раніше стало відомо, що Данія, Італія та Велика Британія теж працюють над подібними анонімізованими додатками на основі Bluetooth , але в офісі німецької канцлерки Ангели Меркель переконані, що їхня технологія «найкраща» з усіх.

Нагадаємо, що технологію відстеження контактів з інфікованими коронавірусом розробляють також Google та Apple. Очікують, що новий додаток не відстежуватиме фізичне місцерозташування людей, а прийматиме сигнали сусідніх телефонів з 5-хвилинними інтервалами і зберігатиме зв'язок між ними у базі даних.

Тим часом Amazon у своєму блозі повідомила, що відтепер на складі компанії працюють монітори, які за допомогою штучного інтелекту слідкуватимуть за дотриманням дистанції між працівниками.

У компанії розмірковували про це давно, і спочатку застосовували технологію штучного інетелекту для камер у приміщеннях, аби допомогти керівникам відділів визначити зони найбільш інтенсивного руху та відповідним чином організувати безпечні умови. Та навіть у менш заповнених зонах люди не завжди дотримувались дистанції.

Відтак інженери Amazon пішли далі й поставили на складах екрани, на яких у режимі реального часу видно, наскільки безпечно пересуваються працівники. На моніторі кожен з них обведений зеленим кружечком: якщо фізична дистанція з людьми надто близька, він тут же стає червоним.

«Ми чули, що працівники оцінили такий негайний візуальний фідбек, а керівники вітають ще один засіб безпеки», – прокоментував Бред Портер, віце-президент Amazon, відповідальний за робото-технологічні ініціативи компанії.

Amazon обіцяє викласти програмне забезпечення для цієї технології у відкритий доступ, аби інші компанії також дбали про дотримання соціальної дистанції в своїх офісах.

Про те, як в Україні за допомогою додатку «Дій вдома» контролюють хворих на ізоляції, Mediasapiens раніше писали тут. Його рекомендували встановити людям, які повернулись з-за кордону, лікуються вдома, чи мають підозру на коронавірус.

Фото: Amazon

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду