Нейромережу навчили знаходити у натовпі людей без масок

Нейромережу навчили знаходити у натовпі людей без масок

10:23,
3 Квітня 2020
3247

Нейромережу навчили знаходити у натовпі людей без масок

10:23,
3 Квітня 2020
3247
Нейромережу навчили знаходити у натовпі людей без масок
Нейромережу навчили знаходити у натовпі людей без масок
Автори:
Серед творців проєкту є українець Віталій Гончарук. Він запевняє, що не є прихильнком «цифрового контролю», але в разі епідемій «тільки ряд таких та інших заходів дозволть обійтися без відкату у кам'яний вік».

Компанія Hlab.AI розробила нейромережу, яка може знаходити в натовпі людей без масок, аналізуючи відеозаписи. Hlab.AI займається розробками в сфері штучного інтелекту. у неї є офіси в Україні та Німеччині, а один з її засновників - Віталій Гончарук, засновник Augmented Pixels.

Цей сервіс працює зі звичайними камерами спостереження, повідомляє AIN.UA,. Він може знаходити і запам'ятовувати обличчя людей без масок, щоб в подальшому людей можна було ідентифікувати або притягнути до відповідальності.

Нейромережа працює так:

Розробник розповів AIN.UA, що сервіс розпізнавання осіб без масок є точковм рішенняя, а компанія займається більш широкими завданнями, робить бізнес-AI. Такий сервіс може, наприклад, використовуватися в компанії, яка хоче простежити, щоб її співробітники не порушували режим носіння масок на підприємстві.

За словами Гончарука, сервіс досить точний, щоб в подібних завданнях на 80% відмовитися від ручної обробки відео, а в системах, де є бази даних фотографій - на 90%.

«У нас немає мети доводити цей показник до 99,99%. Вже зараз його якості досить для використання. У будь-якому випадку, остаточне рішення і відповідальність в таких системах - за людиною, ми не хочемо його підміняти в таких важливих питаннях», - каже виданню пан Гончарук.

За його словами, сервіс не будуть використовувати для ліцензування в Україні через складнощі з законодавством. Але команда веде переговори з держорганами інших країн, де є така можливість. Пан Гочнарук додав, що сам він не є прихильнком «цифрового контролю», але в разі епідемій «тільки ряд таких та інших заходів може дозволити обійтися без відкату у кам'яний вік».

Нагадаємо, раніше MediaSapiens писав, що текст, написаний штучним інтелектом, вперше захистили авторським правом в Китаї.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду