28 тис. школярів Києва вже отримали електронний учнівський

28 тис. школярів Києва вже отримали електронний учнівський

15:08,
27 Лютого 2020
3129

28 тис. школярів Києва вже отримали електронний учнівський

15:08,
27 Лютого 2020
3129
28 тис. школярів Києва вже отримали електронний учнівський
28 тис. школярів Києва вже отримали електронний учнівський
Документ дозволяє сплачувати за проїзд у громадському транспорті. Невдовзі обіцяють додати й інші функції.

На сайті КМДА зазначають, що  у школах продовжують збирати дані для оформлення електронних учнівських квитків для всіх столичних учнів, крім випускних 11-х класів.

Поки що лише 36 столичних шкіл стали учасниками пілотного проекту КМДА з використання електронних документів.

«Сьогодні учнівські квитки отримають 28 тисяч школярів. Хочу підкреслити, що учнівський квиток – це не просто проїзний для учнів. Картка багатофункціональна, і поступово в ній з’являтимуться нові сервіси», – каже директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров.

50 школярів стали офіційними тестувальниками учнівського квитка. Протягом лютого-березня вони мають залишати відгуки у соцмережах про квиток, відмічаючи їх хештегами #smartпокоління та #ятестуюеквиток. Ця інформація буде використана для вдосконалення сервісу. Троє найактивніших тестувальників отримають заохочувальні подарунки.

Електронні учнівські квитки обіцяють виготовити за рахунок міського бюджету, тому кошти від батьків не збиратимуть. Повністю на електронний учнівський квиток місто перейде тільки після того, як усі школи зберуть необхідну інформацію. Скоро до столичних закладів освіти має надійти інструкція з інформацією, про те, що потрібно для оформлення такого документу та яким чином треба надавати необхідну інформацію.

Раніше MediaSapiens у Мінцифри показали, як може виглядати електронний паспорт громадянина України. Зараз у додатку «Дія» доступні електронне посвідчення водія та свідоцтво для реєстрації (техпаспорт) для автомобіля.

Фото: КМДА

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду