Facebook буде платити користувачам, щоб записувати їхній голос

Facebook буде платити користувачам, щоб записувати їхній голос

15:22,
21 Лютого 2020
3326

Facebook буде платити користувачам, щоб записувати їхній голос

15:22,
21 Лютого 2020
3326
Facebook буде платити користувачам, щоб записувати їхній голос
Facebook буде платити користувачам, щоб записувати їхній голос
Так компанія хоче вдосконалити технологію розпізнавання голосу.

Як пише The Verge, про такі плани Facebook повідомила 20 лютого. На такий крок компанія пішла після того, як журналісти виявили, що вона надсилає підрядникам записи розмов з Messenger для перегляду і розшифровки.  

Facebook робив це, щоб покращити технологію розпізнавання голосу, але не попереджав про такі дії користувачів. Подібним аналізом записів розмов також займається AmazonAppleGoogle та Microsoft.

Тепер Facebook робить запис розмов частиною свого маркетингового дослідження, яке реалізоване через додаток Viewpoints. Якщо ви станете частиною нової програми під назвою «Вимова», то, наприклад, треба буде сказати під запис слова «Гей, портал» і додати ім’я друга. За одну підбірку з таких записів вам нарахують 200 балів у додатку Viewpoints. Проте, щоб перевести їх у реальні гроші, треба заробити 1000 балів. Це еквівалент $5.

Компанія зазначає, що профіль у додатку Viewpoints не буде підключений до профілю у Facebook. Програма «Вимова» буде доступна для користувачів зі США, у яких є не менше 75 друзів у Facebook.

Нагадаємо, це не вперше Facebook платить користувачам за їхні дані. Раніше MediaSapiens писав, що компанія перераховує кошти юзерам, щоб відстежувати, як вони використовують свій телефон через програму під назвою Study.

Також ми повідомляли на початку 2019 року, що Facebook впродовж трьох років пропонувала грошову винагороду — 20 доларів — користувачам віком від 13 до 25 років за встановлення мобільного додатку, який збирав їхню активність у телефоні та інтернеті. Тоді додаток закрили через те, що закон вимагає згоди батьків для підлітків, щоб брати участь у таких дослідженнях.

Фото: csoonline

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
то я
18:31 / 21.02.2020
фу
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду