Вікіпедія оголосила конкурс статей про жінок у науці

Вікіпедія оголосила конкурс статей про жінок у науці

14:05,
3 Червня 2019
3575

Вікіпедія оголосила конкурс статей про жінок у науці

14:05,
3 Червня 2019
3575
Вікіпедія оголосила конкурс статей про жінок у науці
Вікіпедія оголосила конкурс статей про жінок у науці
Автори:
З 1 червня в українській Вікіпедії стартував конкурс статей «Жінки у STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics)». Впродовж місяця всі охочі можуть писати про жінок у точних і природничих науках для Вікіпедії та змагатися за призи.

Як зазначається на сторінці конкурсу, переможцями стануть учасниці та учасники, які створять і покращать найбільшу кількість якісних статей. Писати можна на будь-яку тему в межах конкурсу: від покращення статті про Марію Склодовську-Кюрі до створення статей про молодих українських науковиць. Тему для написання можна обрати серед запропонованих або запропонувати свою.

В усьому світі точні науки, технології та інженерія залишаються стереотипно “чоловічими” сферами діяльності: кількість жінок у цих галузях значно менша за кількість чоловіків, а досягнення жінок у STEM не завжди достатньо висвітлені в інформаційному полі”, — пишуть організатори, зазначаючи, що запустили конкурс, щоб виправити цю ситуацію.

Вікіпедія проводить конкурс разом із Фондом ООН в галузі народонаселення. Автори найбільш якісного внеску в рамках конкурсу отримають цінні призи від організаторів, активні учасники — заохочувальні призи та сувеніри. Окремі призи отримають переможці спецномінацій (“Українки у STEM” та “Дівчата у STEM” (статті про значимих школярок і студенток).

Зазначимо, що подібні конкурси Вікіпедія оголошує не вперше. У січні цього року з нагоди 15-річчя сервісу в Україні оголосили 5-денний "Вікімарафон" з написання статтей у вільну енциклопедію.

Раніше «Детектор медіа» писав, що українська Вікіпедія лідирує за кількістю новостворених статей у світі.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Газета «День
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду