Прокуратура США відкрила справу щодо Facebook і Cambridge Analytica

Прокуратура США відкрила справу щодо Facebook і Cambridge Analytica

14:48,
20 Грудня 2018
2298

Прокуратура США відкрила справу щодо Facebook і Cambridge Analytica

14:48,
20 Грудня 2018
2298
Прокуратура США відкрила справу щодо Facebook і Cambridge Analytica
Прокуратура США відкрила справу щодо Facebook і Cambridge Analytica
Автори:
Прокурора штату Вашингтон відкрила провадження проти соціальної мережі Facebook через витік із неї даних до компанії Cambridge Analytica.

Про це повідомило видання The Washington Post.

Це сталося за дев'ять місяців після того, як колишній співробітник британської компанії з політичного консалтингу Cambridge Analityca Крістофер Вайлі розповів, що з 2015 року вона придбала дані мільйонів профілів користувачів Facebook без їхнього на це дозволу. Дані збирала компанія, яку заснував вчений Кембриджського та Санкт-Петербурзького університетів Олександр Коган. Він створив додаток із тестом, який з 2014 року проходили користувачі. Зібрана ним інформація про юзерів, а також їхніх друзів у соцмережі могла використовуватися для показу користувачам персоналізованої політичної реклами зокрема й під час виборів президента США  в 2016 році.

Витік даних торкнувся 87 мільйонів юзерів із усього світу. Декілька країн розпочали розслідування інциденту.

Генеральний прокурор штату Вашингтон Карл Расін заявив журналістам, що його кабінет «обговорював із низкою інших штатів, які також зацікавлені в захисті даних та особистої інформації своїх споживачів». Однак, за його словами, наразі немає офіційної угоди про спільний процес.

Цей судовий процес доповнить низку розслідувань щодо порушень компанії Facebook у питаннях конфіденційності та безпеки.

Соцмережа наразі перевіряється у США іншими державними органами: Комісією з цінних паперів та бірж, Федеральною торговою комісією та Міністерством юстиції.

«Ми розглядаємо обвинувачення та сподіваємось продовжити нашу дискусію з генеральними прокурорами у Вашинтоні та інших місцях», – заявили в прес-службі Facebook.

Вартість акцій Facebook знизилася більш ніж на 7 відсотків у середу, 19 грудня, коли стало відомо про рішення прокуратури відкрити справу.

Нагадаємо, у жовтні управління комісара з питань інформації Великої Британії оштрафувало Facebook на 500 тисяч доларів за витік даних до Cambridge Analytica.

У вересні виявилося, що до даних понад 50 мільйонів користувачів невідомі могли отримати доступ через функцію «переглянути сторінку як».

У листопаді хакери виклали в мережу дані 257 тис. користувачів Facebook. Серед викладених даних найбільше представлена Україна — 47 тисяч користувачів. 

Днями стало відомо, що внаслідок помилки Facebook фотографії близько 6,8 мільйона користувачів стали публічними.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
cybermagonline.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду