Голосовий помічник Google навчився реагувати на ввічливість

Голосовий помічник Google навчився реагувати на ввічливість

13:30,
30 Листопада 2018
3593

Голосовий помічник Google навчився реагувати на ввічливість

13:30,
30 Листопада 2018
3593
Голосовий помічник Google навчився реагувати на ввічливість
Голосовий помічник Google навчився реагувати на ввічливість
Автори:
Тепер якщо при спілкуванні з помічником казати «дякую» та «будь ласка», він також відповідатиме більш ввічливо.

Наприклад, якщо сказати «Google, постав, будь ласка, таймер на 10 хвилин», то помічник відповість «Дякую, що попросили так ввічливо! Відлік 10 хвилин почнеться зараз». Як пише Tech Crunch, цей функціонал можна встановити разом із останнім оновленням, але за бажанням користувачі можуть його не вмикати. В самій компанії цю опцію називають «Pretty Please» й її анонсували під час форуму розробників I/O у травні цього року. Компанія Amazon запустила таку ж функцію для помічника Alexa у квітні цього року.

Також в останньому оновленні до помічника Google з’явилась колекція різдвяних історій, можливість подзвонити Санті (Для цього потрібно сказати фразу «Агов, Google, подзвони Санті»), можливість скласти перелік покупок до свят, та кілька функцій взаємодії з іншими продуктами Google Play Music та Nest.

Голосовий помічник Google став знаменитим після того, як компанія навчила його розмовляти по телефону. В Google продемонстрували запис, на якому розумний асистент Google дзвонить до перукарні та домовляється з адміністраторкою про запис від імені клієнта. При цьому асистент звучить дуже схоже на реальну людину й імітує невеликі паузи чи вигуки. Нова функція викликала як позитивні відгуки, так і критику, оскільки відрізнити помічника від реальної людини іноді складно, після чого Google пообіцяла, що розумний асистент буде «належним чином ідентифікувати себе» як робота під час дзвінків.

Нещодавно в помічника з’явилася й інша цікава опція - його можна попросити розповісти хороші новини. Для цього потрібно сказати «Скажи мені щось хороше» («Tell me something good»). 

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Google
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду