Компанія IBM заборонила своїм працівникам використовувати флешки

Компанія IBM заборонила своїм працівникам використовувати флешки

15:29,
11 Травня 2018
2709

Компанія IBM заборонила своїм працівникам використовувати флешки

15:29,
11 Травня 2018
2709
Компанія IBM заборонила своїм працівникам використовувати флешки
Компанія IBM заборонила своїм працівникам використовувати флешки
Автори:
Американська корпорація IBM заборонила своїм співробітникам користуватися такими носіями інформації, як флешки та SD-картки.

Про це повідомило видання The Register.

IBM є однією з найстаріших та найбільших компаній у світі, які виробляють комп'ютери й програмне забезпечення. Крім того, вона є одним із найбільших провайдерів глобальних інформаційних мереж. 

Причиною заборони стала загроза «фінансової та репутаційної» шкода, якої вона може зазнати у разі втрати даних. Це рішення компанія поширила на всі свої підрозділи в різних країнах світу.

Замість фізичних носіїв інформації персоналу IBM пропонується використовувати внутрішню мережу. Очікується, що співробітники корпорації припинить використовувати  флешки та SD-картки за кілька тижнів.

«Ми регулярно переглядаємо та покращуємо наші стандарти безпеки та практики, аби захистити як IBM, так і наших клієнтів у зв'язку зі зростанням загроз», – цитує BBC заяву  компанії.

Експерт з питань безпеки Кевін Б'юмонт уважає, що це сміливий крок IBM, оскільки USB-пристрої несуть реальний ризик. «Часто дуже легко витягти дані з компанії за допомогою цих пристроїв, а також ввести шкідливе програмне забезпечення», – уважає він.

Натомість директор компанії з безпеки 1E Сумір Карай переконаний, що це рішення IBM було «надмірною реакцією» служби безпеки компанії, яка не розуміє, що існує багато різних способів передачі даних як всередину організації, так і з неї. За його словами, дані з внутрнішньої мережі (FTP-серверу) можна так само легко втратити.

Як повідомляє ВВС, це рішення американська корпорація ухвалила на фоні рішення Євросоюзу про посилення регулювання передачі даних. «Положення про захист даних» (General Data Protection Regulation, GDPR) набере чинності 25 травня. Воно накладає великі штрафи на організації, які недостатньо захищають конфіденційну інформацію.

Аби ухилитися від нового законодавства ЄС, соціальна мережа Facebook перенесе дані 1,5 млрд користувачів зі свого міжнародного офісу в Ірландії до офісу в США. Завдяки цьому ці дані перебуватимуть на сайті, який регулюється законодавством США, а не законами Ірландії.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
tech.onliner.by
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду