Skype тестує наскрізне шифрування для чатів

Skype тестує наскрізне шифрування для чатів

13:05,
15 Січня 2018
1554

Skype тестує наскрізне шифрування для чатів

13:05,
15 Січня 2018
1554
Skype тестує наскрізне шифрування для чатів
Skype тестує наскрізне шифрування для чатів
Автори:
Компанія Microsoft у співпраці з месенджером Signal запускає функцію наскрізного шифрування у програмі Skype.

Як повідомляє Gizmodo, серед месенджерів та програм для спілкування Skype довго залишалася чи не єдиною, яка не підтримувала шифрування (end-to-end encryption) - технологію, яка захищає переписку користувачів. Вона  передбачає, що повідомлення шифрується при відправці одним користувачем і розшифровується при отриманні його іншим. Систему захисту для Skype розробляли на основі Signal Protocol, яку використовує месенджер Signal.

Зараз встановити шифрування можна лише для розмови між двома користувачами, тобто для групових чатів ця функція не доступна. Шифрування також не синхронізується на кількох пристроях - наприклад, якщо ви почнете зашифровану переписку на смартфоні чи планшеті, розмова буде неактивною на комп’ютері, а біля контакту користувача з’явиться значок із замком. Тестова версія нового функціоналу поки доступна лише для учасників партнерської програми Skype.  

Кілька місяців тому Microsoft оновила дизайн та деякі функції Skype. Програма запустила підтримку ботів, додала нові смайли та запустила одну версію для всіх типів пристроїв.

Раніше MediaSapiens також порівнював захист приватної переписки в додатках  Viber та WhatsApp.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Digital Trends
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду