Павло Дуров пояснив, які канали блокує Telegram

Павло Дуров пояснив, які канали блокує Telegram

15:49,
30 Жовтня 2017
2262

Павло Дуров пояснив, які канали блокує Telegram

15:49,
30 Жовтня 2017
2262
Павло Дуров пояснив, які канали блокує Telegram
Павло Дуров пояснив, які канали блокує Telegram
Автори:
Засновник месенджера Telegram Павло Дуров пояснив, за яким принципом модератори сервісу блокують публічні канали.
Про це він повідомив у своєму особистому каналі в Telegram.

За словами пана Дурова, в Telegram категорично забороняються будь-які заклики до насильства. Керівник повідомив, що лише в жовтні адміністрація месенджера заблокувала 8,5 тисячі каналів, пов'язаних з тероризмом.

«Можна критикувати місцевий уряд, оскаржувати статус-кво і брати участь в політичних дебатах. Пропагувати жорстокість і закликати до дій, які можуть зашкодити простим людям – не можна», – пояснив він.

За словами пана Дурова, є тисячі Telegram-каналі з великою аудиторією, які критикують владу в своїх країнах.

«Telegram ніколи не піддавався на тиск чиновників, які хотіли змусити нас ввести цензуру. Свобода слова – одна з тих цінностей, які ми захищаємо вже 11 років, спочатку в Росії, тепер по всьому світу», – наголосив пан Дуров.

У цьому контексті він згадав ще один канал для Ірану – @bbcpersian. Це канал перської служби ВВС, яка в цій країні заборонена. На нього підписані понад мільйон осіб. 

Павло Дуров також навів каналу з Ірану, який було заблоковано. Адміністрація цього каналу влаштувала змагання, для участі в якому потрібно було кидати каміння у вікна громадських будівель та транспорту, знімаючи це на відео. Telegram звернулася до каналу з вимогою припинити поширювати контент, який закликає до насильства. Однак цю вимогу було проігрноровано, а наступним завданням конкурсу стало кинути коктейль Молотова в мечеть. У цього каналу в Telegram було близько 100 тисяч читачів. 

Нагадаємо, вересні Федеральна служба безпеки Росії відправила в Telegram запит з вимогою розшифрувати повідомлення користувачів згідно з ухваленими в РФ «антитерористичними» законами. Російські журналісти Олег Кашин та Олександр Плющев позиваються до ФСБ через вимогу установи до Telegram розкрити переписку користувачів.

У липні засновник Telegram Павло Дуров пообіцяв посилити боротьбу з каналами, що містять терористичний контент, після блокування сервісу в Індонезії.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Getty Images
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду