ms.detector.media
MediaSapiens
Getty Images
30.10.2017 15:49
Павло Дуров пояснив, які канали блокує Telegram
Павло Дуров пояснив, які канали блокує Telegram
Засновник месенджера Telegram Павло Дуров пояснив, за яким принципом модератори сервісу блокують публічні канали.
Про це він повідомив у своєму особистому каналі в Telegram.

За словами пана Дурова, в Telegram категорично забороняються будь-які заклики до насильства. Керівник повідомив, що лише в жовтні адміністрація месенджера заблокувала 8,5 тисячі каналів, пов'язаних з тероризмом.

«Можна критикувати місцевий уряд, оскаржувати статус-кво і брати участь в політичних дебатах. Пропагувати жорстокість і закликати до дій, які можуть зашкодити простим людям – не можна», – пояснив він.

За словами пана Дурова, є тисячі Telegram-каналі з великою аудиторією, які критикують владу в своїх країнах.

«Telegram ніколи не піддавався на тиск чиновників, які хотіли змусити нас ввести цензуру. Свобода слова – одна з тих цінностей, які ми захищаємо вже 11 років, спочатку в Росії, тепер по всьому світу», – наголосив пан Дуров.

У цьому контексті він згадав ще один канал для Ірану – @bbcpersian. Це канал перської служби ВВС, яка в цій країні заборонена. На нього підписані понад мільйон осіб. 

Павло Дуров також навів каналу з Ірану, який було заблоковано. Адміністрація цього каналу влаштувала змагання, для участі в якому потрібно було кидати каміння у вікна громадських будівель та транспорту, знімаючи це на відео. Telegram звернулася до каналу з вимогою припинити поширювати контент, який закликає до насильства. Однак цю вимогу було проігрноровано, а наступним завданням конкурсу стало кинути коктейль Молотова в мечеть. У цього каналу в Telegram було близько 100 тисяч читачів. 

Нагадаємо, вересні Федеральна служба безпеки Росії відправила в Telegram запит з вимогою розшифрувати повідомлення користувачів згідно з ухваленими в РФ «антитерористичними» законами. Російські журналісти Олег Кашин та Олександр Плющев позиваються до ФСБ через вимогу установи до Telegram розкрити переписку користувачів.

У липні засновник Telegram Павло Дуров пообіцяв посилити боротьбу з каналами, що містять терористичний контент, після блокування сервісу в Індонезії.

ms.detector.media