Туреччина почала антимонопольне розслідування проти Google

Туреччина почала антимонопольне розслідування проти Google

13:10,
7 Березня 2017
1921

Туреччина почала антимонопольне розслідування проти Google

13:10,
7 Березня 2017
1921
Туреччина почала антимонопольне розслідування проти Google
Туреччина почала антимонопольне розслідування проти Google
Автори:
Антимонопольна служба Туреччини почала розслідування щодо Google через попереднє встановлення додатків компанії в операційній системі Android.

Відомство хоче з'ясувати, чи не порушувала компанія таким чином місцеве законодавство про захист конкуренції, повідомляє The New York Times. Проти компанії вже ведеться три подібних розслідування в Європі. В США розслідування вже завершилось на користь Google - американська служба порушень не виявила. А у вересні 2015 року Федеральна антимонопольна служба (ФАС) Росії визнала корпорацію Google винною в порушенні закону про конкуренцію.

Розслідування в Туреччині ініціювала російська компанія «Яндекс». Вона подала скаргу в Антимонопольну службу Туреччини ще в минулому році, однак тоді її відхилили. Після повторного вивчення питання турецьке відомство змінило свою позицію.

Google звинувачують у тому, що вона змушує виробників мобільних телефонів попередньо встановлювати сервіси Google на пристрої, якщо вони хочуть використовувати останню версію ОС Android. Компанія заперечує, що вона порушує будь-які закони і що її додатки яким-небудь чином впливають на конкурентів.

Раніше Єврокомісія вирішила заборонити Google виплачувати грошові винагороди виробникам Android-пристроїв за установку додатків компанії. Антимонопольне розслідування проти Google було розпочато в січні 2011 року і триває досі. Корпорації загрожує великий штраф за порушення конкуренції на ринку.

Якщо вина Google буде доведена, корпорації загрожує штраф в розмірі $ 7,4 млрд або 10% від річної виручки по кожній справі і вимога змінити бізнес-практики, які порушують правила Євросоюзу.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
CNN Money
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду