Apple судиться із російською митницею

Apple судиться із російською митницею

09:52,
25 Лютого 2016
2073

Apple судиться із російською митницею

09:52,
25 Лютого 2016
2073
Apple судиться із російською митницею
Apple судиться із російською митницею
Автори:
Російське представництво американської компанії Apple - ТОВ «Эппл Рус» - звернулося до суду із позовом проти Федеральної митної служби Росії.

Про це свідчать матеріали, опубліковані у картотеці арбітражних справ, пише BBC.

У базі даних є декілька позовів ТОВ «Эппл Рус», поданих 18 лютого.

Зокрема, до Арбітражного суду Московської області звернулися із «Заявою про визнання рішень і дій (бездіяльності) незаконними».

До Арбітражного суду російської столиці ТОВ «Эппл Рус» подало два позови, відповідачем у яких зазначене центральне митне управління Федеральної митної служби.

Інші деталі позовів у матеріалах на сайті картотеки арбітражних справ не вказані. У тому числі не уточнюють суті претензій Apple.

Наприкінці січня газета «Коммерсант» писала, що російські митники почали оформляти Apple Watch як звичайні наручні годинники.

Спершу «розумні годинники» Apple проходили черз митницю як бездротові пристрої для прийому і передачі даних, з яких не стягують мито.

Рішення вважати Apple Watch звичайними наручними годинниками дозволило обкладати їх митом.

За інформацією джерел газети, зміни на митниці спричинили зростання цін на Apple Watch у Росії на 15%.

Нагадуємо, що засновник компанії Microsoft Білл Гейтс заявив про те, що Apple повинна допомогти ФБР хакнути iPhone «стрілка з Сан-Бернардіно». 

16 лютого суд зобов'язав компанію надати необхідні інструменти для отримання доступу до даних, що зберігаються в телефоні одного із злочинців, які у грудні 2015 року відкрили вогонь у медичному центрі для людей з обмеженими можливостями міста Сан-Бернардіно. В результаті збройного нападу 14 осіб загинули і 17 отримали поранення. 

Від Apple вимагають створити програмне забезпечення, що автоматично вимикає функцію захисту-знищення даних в разі, якщо 10 разів вводили невірний пароль. Натомість у самій корпорації вважають, що таке програмне забезпечення уможливить втручання в приватну сферу та поставить хрест на захисті персональних даних.

На бік технологічного концерну в суперечці з американською владою вже стали Facebook, WhatsApp, Twitter та Google.

Як писав MediaSapiens, cенатори США розглядають законопроект, що передбачає штрафи для технологічних підприємств за відмову співпрацювати з владою у питанні передачі даних користувачів.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
staticflickr.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду