Шрі-Ланка стане першою країною Південної Азії з повним покриттям інтернетом

Шрі-Ланка стане першою країною Південної Азії з повним покриттям інтернетом

10:16,
31 Липня 2015
3718

Шрі-Ланка стане першою країною Південної Азії з повним покриттям інтернетом

10:16,
31 Липня 2015
3718
Шрі-Ланка стане першою країною Південної Азії з повним покриттям інтернетом
Шрі-Ланка стане першою країною Південної Азії з повним покриттям інтернетом
Автори:
Google забезпечить високошвидкісним доступом до інтернету жителів Шрі-Ланки. При цьому вихід у мережу буде здійснюватись з повітряних куль, запущених над Індійським океаном.

Про це повідомляє lenta.ru з посиланням на Yahoo News.

«Весь острів Шрі-Ланка з півдня на північ буде забезпечено доступним швидкісним інтернетом за допомогою методик Google Loon», — заявив міністр з високих технологій країни Мангала Самаревеєра. Таким чином, Шрі-Ланка стане першою країною Південної Азії з повним покриттям інтернетом.

До повітряних кулях також підключаться місцеві інтернет-провайдери, що збільшить швидкість і якість наданих ними послуг зв'язку.

Підготовка аеростатів закінчиться до березня 2016 року. Вони будуть підняті на висоту, що в два рази перевищує рівень польоту комерційних авіалайнерів.

Забезпечення доступом у мережу жителів Шрі-Ланки — частина програми Project Loon, в рамках якої Google роздає інтернет з аеростатів, оснащених високотехнологічним обладнанням, яке живиться від сонячних батарей. У Google заявляють, що проект надасть вихід у мережу жителям важкодоступних або найбідніших регіонів Землі. Швидкість інтернету буде такою ж, як у мобільних мережах третього покоління.

Тестові випробування Project Loon відбулися в 2013 році в Новій Зеландії. Google запустив в регіоні Кентербері 30 кульок, які забезпечували інтернетом 50 добровольців серед місцевих жителів.

У Шрі-Ланці проживають понад 20 мільйонів осіб. Через мобільні мережі в інтернет виходять 2,8 мільйона користувачів, у той час як дротовий доступ до Всесвітньої павутини мають лише 606 тисяч жителів країни.

Нагадуємо, що Facebook спільно з шістьма провідними технологічними компаніями  розробив проект internet.org, щоб підключити до мережі більш, ніж 4,5 мільярди людей, переважно в Азії, Африці та Латинській Америці. Facebook вже надав доступ до інтернету за минулий рік понад 9 мільйонам людей.

У травні Facebook забезпечив Республіку Малаві безкоштовним доступом до базових онлайн-сервісів, приєднавши африканську країну до свого проекту Internet.org. Число тих, хто завдяки цій ініціативі отримав можливість користуватися інтернетом, з урахуванням користувачів Малаві, сягнуло за мільярд.

Водночас у світі поширилися протести щодо цього проекту. Загалом 67 правозахисних організацій у сфері цифрових технологій, включаючи рух за свободу в Уганді (Freedom Uganda), організацію Usuarios Digitales в Еквадорі та індонезійську ICT Watch, написали лист засновникові Facebook Маркові Цукербергу, висловивши свої побоювання щодо ініціативи Internet.org. Вони наголосили, що проект загрожує свободі вираження поглядів, приватності та принципові мережевого нейтралітету.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
УНІАН
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду