«Розумні» телевізори Samsung можуть підслуховувати розмови власників

«Розумні» телевізори Samsung можуть підслуховувати розмови власників

14:41,
11 Лютого 2015
3704

«Розумні» телевізори Samsung можуть підслуховувати розмови власників

14:41,
11 Лютого 2015
3704
«Розумні» телевізори Samsung можуть підслуховувати розмови власників
«Розумні» телевізори Samsung можуть підслуховувати розмови власників
Автори:
Компанія попереджає користувачів, що інформація, отримана Smart TV, може бути передана «третій особі».

Це стосується тих власників телевізорів, які віддають команди голосом, а не пультом дистанційного керування, повідомляє BBC.  

Новину про те, що Samsung Smart TV можуть підслуховувати розмови, поширив сайт Daily Beast – він опублікував фрагменти з правил доступу до інформації для користувачів Smart TV, які підключені до інтернету.  

У правилах сказано, що телевізор слухає людей, які говорять в одній кімнаті з ним для того, щоб визначити, коли йому дають команду чи ставлять питання. Також у правилах написано: «Якщо в ваших словах є особиста чи приватна інформація, то вона опиниться серед отриманих телевізором даних, які будуть передані третій стороні».

Громадські організації, що займаються захистом приватного життя, висловили занепокоєння щодо такої функції Smart TV. Вони зазначають, що це нагадує сюжет роману Джорджа Орвелла «1984».

Корінн Макшеррі, адвокат з фонду  Electronic Frontier Foundation (EFF), зазначив, що під «третьою стороною» тут мабуть мається на увазі компанія, яка перетворює мову у текст для Samsung.

Після поширення такої новини, Samsung пояснила принцип роботи голосового управління -  ця функція може бути увімкнута лише за допомогою пульта дистанційного управління.  

У заяві сказано, що у рамках політики прозорості всі правила опубліковані у правилах користування. Якщо користувач згоден з ними та активує функцію голосових команд, то сказані ним слова передаються третій стороні під час пошуку потрібної клієнту програми: «Мовна інформація відправляється на сервер, який знаходить потрібний контент, і потім спрямовує цей контент в телевізор клієнта». Крім того, у компанії повідомили, що можна завжди побачити, чи слухає вас телевізор – індикатором цього є зображення мікрофону на екрані.   

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Фото: amazonaws.com
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду