Міноборони планує перетворити «Резерв+» на «онлайн-ТЦК»

Міноборони планує перетворити «Резерв+» на «онлайн-ТЦК»

12:13,
29 Серпня 2024
3702

Міноборони планує перетворити «Резерв+» на «онлайн-ТЦК»

12:13,
29 Серпня 2024
3702
Міноборони планує перетворити «Резерв+» на «онлайн-ТЦК»
Міноборони планує перетворити «Резерв+» на «онлайн-ТЦК»
У застосунку хочуть впровадити ще декілька функцій, якими можна буде скористатися віддалено.

Міністерство оборони планує перетворити застосунок «Резерв+» на «онлайн-ТЦК». Про це розповіла заступниця міністра оборони Катерина Черногоренко в інтерв’ю Forbes Ukraine.

За її словами, зараз у Міноборони є «великий план, як перетворити “Резерв+” на онлайн-ТЦК»

Так, у програму «Резерв+» планують додати кілька функцій, які зараз покладені на військкомати. Зокрема, в застосунку розробляють можливість оформлення трьох типів відстрочки: для багатодітних сімей, людей з інвалідністю та студентів денної форми навчання.

Крім того, відділ цифровізації додає опцію онлайн-рекрутингу з можливістю підписати контракт або мобілізуватися у «два кліки». У цій сфері Міноборони співпрацюватиме з іншими платформами.

За словами Черногоренко, функція, яка дає змогу користувачам «Резерв+» онлайн згенерувати направлення на ВЛК, буде запущена восени.

Планується також додати можливість включати фотографії в електронний військово-обліковий документ.

«Іноді користувачі плутають “Резерв+” з абсолютним захистом від необхідності виправлення своїх даних в ТЦК. Це не відповідає дійсності. Для повної інтеграції онлайн-послуг, таких як постановка на військовий облік, потрібен час. Це займе близько пів року, аби вибудувати роботу бекенд-систем у ТЦК», — сказала Черногоренко. 

За її даними, оновити свої дані через «Резерв+» змогли 3,2 млн людей. Щодня застосунок має приблизно 100 000 активних користувачів. За словами Черногоренко, для застосунку, який лише нещодавно з’явився, це значний показник. На її думку, «Резерв+» матиме стабільний приріст кількох мільйонів користувачів.

Відзначимо, нещодавно речник Міноборони Дмитро Лазуткін казав, що уряд поки не планує впроваджувати повістки в мобільний застосунок для військовозобов’язаних «Резерв+».

Нагадаємо, раніше в застосунку «Резерв+» з’явилася спеціальна позначка в тих, хто вчасно оновив військово-облікові дані. А згодом у застосунку зʼявилася можливість підвантажувати актуальні дані про бронювання до електронного військово-облікового документа. 

Ілюстративне фото: Віталій Носач / «РБК-Україна»

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду