Навчальна гра з протидії насильству «Крок» отримала гриф МОН

Навчальна гра з протидії насильству «Крок» отримала гриф МОН

13:55,
26 Серпня 2024
809

Навчальна гра з протидії насильству «Крок» отримала гриф МОН

13:55,
26 Серпня 2024
809
Навчальна гра з протидії насильству «Крок» отримала гриф МОН
Навчальна гра з протидії насильству «Крок» отримала гриф МОН
Шкільні психологи отримують доступ до навчальної гри з понад 30 сценаріями.

Навчальна гра з протидії насильству «Крок» отримала гриф Міністерства освіти та науки України «Схвалено для використання в освітньому процесі». Шкільні психологи та соціальні педагоги можуть отримати безкоштовний доступ для тестування гри на початку нового навчального року. Про це «Детектор медіа» повідомили в ГО «Ет Сетера», яка розробила гру.

У сценаріях гри моделюються ситуації, що передують насильству і можуть відбутися в реальному житті. Розвиток сюжету у грі змінюється залежно від того, які дії обирають гравці для головного персонажа. Під час гри, незалежно від вибору, герой/їня зазнає насильства. Це слугує підґрунтям для подальшої дискусії та рефлексії психологині з класом.

«У сценаріях гри моделюються ситуації, з якими школярі можуть зустрітися в реальному житті. У такий ненав'язливий спосіб вони вчаться ідентифікувати ситуації з проявами насильства та розуміти як діяти у випадках, коли такі прояви з’являються. Така методика дозволяє пережити демостресову ситуацію у грі, щоби навчитися не оцінювати негативно себе та свої емоції та знати до кого та куди звертатися по допомогу», — розповіла психологиня проєкту Вікторія Стасюк.

У грі представлено 30 сценаріїв, що тематично охоплюють різні види насильства: від домашнього до булінгу та сексторшину. Сценарії різняться рівнем складності, частина з них рекомендовані для перших занять із дітьми.Щоб було зручно обирати на сайті гри також створили теги.

ГО «Ет Сетера» провела серію тренінгів для шкільних психологів та соціальних педагогів, навчаючи працювати із грою. На сайті гри «Крок» також розміщені Методичні рекомендації до гри. З їх допомогою педагоги та психологи краще опанують механіку проведення гри, отримають додаткові пояснення ігрових сюжетів та супутні матеріали для занять.

Щоб отримати безкоштовний доступ до гри «Крок», необхідно пройти електроннц реєстрацію на сайті проєкту.

Розробка гри відбувається ГО «ЕТ СЕТЕРА» за сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні».

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду