Ілон Маск представив перелік інвесторів, які допомогли йому купити Twitter

Ілон Маск представив перелік інвесторів, які допомогли йому купити Twitter

10:40,
22 Серпня 2024
1507

Ілон Маск представив перелік інвесторів, які допомогли йому купити Twitter

10:40,
22 Серпня 2024
1507
Ілон Маск представив перелік інвесторів, які допомогли йому купити Twitter
Ілон Маск представив перелік інвесторів, які допомогли йому купити Twitter
На вимогу суду, що розглядає позов до Маска від колишніх працівників Twitter, громадськості представили перелік з приблизно ста компаній.

На вимогу федерального суду власник соцмережі Х Ілон Маск представив перелік акціонерів X Holdings Corp., надаючи громадськості офіційну інформацію про інвесторів, які допомогли йому придбати платформу, раніше відому як Twitter, за 44 млрд доларів  у жовтні 2022 року. Про це повідомило The Washington Post.

Серед акціонерів, названих у документі, є деякі з найвідоміших венчурних капіталістів і підприємців Кремнієвої долини, а також фонд, пов’язаний з хіпхоп-магнатом Шоном «Дідді» Комбсом.

У документі перелічено майже сто компаній, які мають частку в X, хоча багато з них представляють різні фонди, контрольовані однією фірмою чи особою. Серед інвесторів — венчурний фонд Andreessen Horowitz, саудівський принц Аль-Валід ібн Талал аль Сауд; засновник Twitter та колишній гендиректор Джек Дорсі; венчурна компанія 8VC, співзасновником якої є Джо Лонсдейл, який також є співзасновником компанії, що володіє платформою розвідувальної інформації та аналізу даних Palantir.

Спершу компанія X представила у межах розгляду судового позову закритий список інвесторів. У липні адвокати організації «Комітет журналістів за свободу преси» від імені незалежного технологічного журналіста Джейкоба Сільвермана подали клопотання про розкриття документів.

У вівторок окружна суддя США Сьюзан Іллстон задовольнила клопотання Сільвермана та наказала X розкрити документацію.

Юридична директора «Комітету журналістів» Кеті Таунсенд заявила, що рішення суду підтверджує «зацікавленість широкої громадськості в тому, хто є власником X».

Ілон Маск, один із найуспішніших підприємців сучасності, привернув інтерес великих і малих інвесторів після того, як оголосив про свою пропозицію придбати платформу. Є ознаки того, що за його володіння бізнес X зазнав труднощів, які потенційно призвели до втрати вартості часток інвесторів. X не публікує фінансові дані регулярно.

Маск запустив нові параметри підписки та чатбота зі штучним інтелектом, але також здійснив відчутні скорочення персоналу та зміни в правилах публікації контенту, які, на думку експертів, зробили платформу домом для більш неприємного контенту, який може відштовхнути користувачів і рекламодавців.

Останніми тижнями Маск взявся за президентські вибори як спосіб залучити більше користувачів до платформи і минулого тижня заявив, що кількість завантажень програми X досягла «максимуму за весь час». Технологічний підприємець, який минулого місяця підтримав колишнього президента Дональда Трампа, шукав прихильності правої аудиторії на платформі, викликаючи занепокоєння щодо того, як вона сформує онлайн-дискурс перед виборами.

Фото: Ілон Маск / Getty Images

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду