В Україні діятиме програма «Національний кешбек»

В Україні діятиме програма «Національний кешбек»

13:50,
20 Серпня 2024
1883

В Україні діятиме програма «Національний кешбек»

13:50,
20 Серпня 2024
1883
В Україні діятиме програма «Національний кешбек»
В Україні діятиме програма «Національний кешбек»
При купівлі українського через «Дію» надходитиме 10% компенсації.

Громадяни отримуватимуть компенсацію 10% за купівлю товарів, виготовлених в Україні. Уряд підтримав програму «Національний кешбек», повідомила пресслужба Міністерства економіки.

Отримані кошти можна буде витрачати на медичні та комунальні послуги, спорт, кіно, квитки на потяг або донати для ЗСУ. Максимальний обсяг кешбеку встановили на рівні 3 тис. гривень за місяць.

«Кешбек це можливість підтримати українців фінансово, особливо напередодні старту опалювального сезону, адже кошти, отримані із кешбеку, можна буде витрати, зокрема, на оплату комунальних послуг.  Держава вже мала досвід подібних програм, наприклад, “єПідтримка” під час COVID-19, — розповіла перша віцепрем’єр-міністерка України — міністерка економіки Юлія Свириденко. Кешбек як форма державної підтримки громадян є більш ефективною для економіки, ніж просто надання коштів, адже формує додатковий попит на українські товари. Це створює робочі місця в Україні і забезпечує податкові надходження. До 40% коштів, витрачених на український товар, повертається податками в бюджет і йде на потреби ЗСУ. В COVID-19 через надання допомоги ми заохочували українців вакцинуватись. Зараз через державну підтримку розвиваємо іншу здорову звичку — купувати локальні товари».

Участь у програмі «Національний кешбек» вже підтвердили основні торгові мережі та виробники споживчих товарів. Нові зможуть доєднатися через портал «Дія».

В Україні нараховуватимуть «кешбек» за товари, придбані у локальних виробників

Програма «Національного кешбеку» почне діяти 2 вересня 2024 року. Накопичені за місяць гроші приходитимуть на створену картку раз на місяць до 20 числа наступного місяця. Використати кошти від кешбеку, нараховані у 2024 році, можна буде до 31 січня 2025 року.

Запуск «Національного кешбеку» передбачає два етапи:

  • виробники та продавці через портал «Дія» подають заявки на участь та реєструють переліки товарів;
  • громадяни відкривають спеціальні рахунки для отримання кешбеку. Стежити за сумами нарахованого й виплаченого кешбеку можна буде в застосунку «Дія».

Нагадаємо, раніше через «Дію» українці отримували підтримку від держави, зокрема виплату «ковідної тисячі», виплати для внутрішньо переміщених осіб тощо.

Фото: ubn.com

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду