Microsoft: Іран проводить кібероперації для впливу на вибори у США

Microsoft: Іран проводить кібероперації для впливу на вибори у США

12:53,
9 Серпня 2024
432

Microsoft: Іран проводить кібероперації для впливу на вибори у США

12:53,
9 Серпня 2024
432
Microsoft: Іран проводить кібероперації для впливу на вибори у США
Microsoft: Іран проводить кібероперації для впливу на вибори у США
У Microsoft загалом виявили щонайменше чотири іранські кібергрупи, причетні до кампанії з метою впливу на президентські вибори у США.

Групи, пов’язані з владою Ірану, впродовж останніх тижнів розпочали здійснювати кібероперації з метою впливу на президентські вибори у США. Про це йдеться у звіті компанії Microsoft.

«Сьогодні ми ділимося розвідданими про відстежувану нами діяльність, яка все більше вказує на намір Ірану вплинути на цьогорічні вибори президента США. Останніми тижнями групи, пов'язані з іранським урядом, активізували два види діяльності», — каже керівник групи аналізу загроз Microsoft Клінт Воттс.

У звіті йдеться, що, по-перше, вони заклали основу для початку кампаній впливу на актуальні теми, пов’язані з виборами, та почали її імплементацію, намагаючись розпалити суперечки або переконати виборців у «хитких штатах» (тих, де кандидати в президенти від Демократичної та Республіканської партій мають приблизно рівні шанси бути обраними).

«По-друге, ці групи розпочали операції, які, за оцінками Microsoft, спрямовані на отримання розвідувальних даних про політичні кампанії та надання їм можливості впливати на вибори в майбутньому. Одна іранська група скомпрометувала обліковий запис державного службовця на рівні округу, який перебував у хиткому штаті», — йдеться у звіті.

У Microsoft  загалом виявили щонайменше чотири іранські кібергрупи, причетні до цієї кампанії з метою впливу на президентські вибори у США.

«Ми ділимося такими розвідувальними даними, щоб виборці, державні установи, кандидати, партії та інші могли знати про кампанії впливу та захистити себе від загроз», — додали у компанії.

Нагадаємо, кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп і його конкурентка від Демократичної партії Камала Гарріс домовилися про дебати 10 вересня на телеканалі ABC.

Фото: Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду