Маск оголосив «війну» компаніям, які відмовилися від реклами в Х

Маск оголосив «війну» компаніям, які відмовилися від реклами в Х

15:31,
7 Серпня 2024
871

Маск оголосив «війну» компаніям, які відмовилися від реклами в Х

15:31,
7 Серпня 2024
871
Маск оголосив «війну» компаніям, які відмовилися від реклами в Х
Маск оголосив «війну» компаніям, які відмовилися від реклами в Х
X подає антимонопольний позов проти Всесвітньої федерації рекламодавців і членів ініціативи GARM — CVS Health, Mars, Orsted і Unilever.

Компанія X Ілона Маска подає до суду на групу великих рекламодавців, звинувативши їх у незаконному бойкоті платформи. Про це повідомили сам Маск і головна виконавча директорка X Corp. Лінда Яккаріно.

Лінда Яккаріно посилається на звіт Комітету з правових питань Палати представників США про шкоду ініціативи «Глобальний альянс за відповідальні ЗМІ» (GARM). Мовляв, їхнє розслідування знайшло докази незаконного бойкоту багатьох компаній, зокрема X, проти «неугодних» платформ з намаганням демонетизувати їх та, «по суті, обмежити певний вибір для споживачів».

Головна виконавча директорка X оголосила, що їхня компанія подає антимонопольний позов проти GARM, Всесвітньої федерації рекламодавців (WFA) і членів GARM — CVS Health, Mars, Orsted і Unilever.

«Така поведінка є плямою на великій індустрії, і її не можна допускати. Ми не ухвалили це рішення легковажно, але це прямий наслідок їхніх дій. Незаконна поведінка цих організацій та їхніх керівників коштувала X мільярдів доларів», — заявила вона.

Маск коротко зауважив: «Ми пробували мир 2 роки, тепер — війна».

Він також закликав інші компанії, які систематично потрапляють під бойкот рекламодавців, подати позов до суду.

Доходи від реклами в X упали більш ніж удвічі за рік після того, як Маск купив соцмережу, оскільки рекламодавці уникали платформи. У своєму позові X стверджує, що зазначені компанії несправедливо уникали витрат на рекламу в X, дотримуючись стандартів безпеки від GARM.

Однак співзасновник GARM Роб Раковіц спростував ці заяви, стверджуючи, що бренди мають право вирішувати, куди витрачати свої гроші на рекламу.

Нагадаємо, до британського парламенту можуть викликати Ілона Маска для обговорення ролі, яку відіграла його соцмережа X у расових заворушеннях, що охопили країну в останній тиждень, а також щодо особистих коментарів мільярдера.

Фото: Ілон Маск / Getty Images

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду