Стрічка «Я, "Побєда" і Берлін» з’явилася на Netflix

Стрічка «Я, "Побєда" і Берлін» з’явилася на Netflix

14:20,
7 Серпня 2024
880

Стрічка «Я, "Побєда" і Берлін» з’явилася на Netflix

14:20,
7 Серпня 2024
880
Стрічка «Я, "Побєда" і Берлін» з’явилася на Netflix
Стрічка «Я, "Побєда" і Берлін» з’явилася на Netflix
Фільм знятий за мотивами однойменної повісті Андрія Кузьменка.

Стрічка «Я, “Побєда” і Берлін», знята за мотивами однойменної повісті Андрія Кузьменка, з’явилася на Netflix, повідомила пресcлужба стримінгового сервісу.

Як повідомлялось раніше, дія фільму відбувається в 90-х роках минулого століття. За три дні до запланованого концерту музикант-початківець Кузьма вирушає зі своїм другом Бардом до Берліна на старій «Побєді». Там нібито на них чекає колекціонер, готовий обміняти цю автівку на шестисотий «мерс». Кузьма обіцяє своїй дівчині Барбарі повернутися додому на новій тачці, а хлопцям з гурту — встигнути на виступ. Але вже з перших хвилин подорожі все йде не за планом. Точно відомо одне: пригода допоможе героям знайти справжнє призначення.

«Детектор медіа» також повідомляв, що фільм знімали в жорстких обмеженнях під час карантину 2020 року.

Дата прем’єри була запланована спершу на 17 березня 2022 року, проте через повномасштабне вторгнення відбулася у березні 2024 року.

Родзинкою картини є культова музика Кузьми Скрябіна, яку переспівали українські виконавці. Серед них — Monatik, Dzidzio, Тіна Кароль, «Без обмежень» та Джамала. Релізи деяких треків відбулися на музичних майданчиках раніше, інші матимуть прем’єру найближчим часом. Усі композиції планують об'єднати й випустити окремим музичним альбомом.

Фільм вироблений власним коштом компанії UPHub, а також за рахунок залучення державної підтримки і спонсорів від українського бізнесу, такого як Golden Tile. Компанія UPHub, яка користувалася брендом Star Media на умовах франшизи до розставання з Владом Ряшиним, з початку 2022 року відмовилася від його використання.

Як відомо, 2 лютого 2015 року на Дніпропетровщині внаслідок аварії загинув лідер українського рок-гурту «Скрябін» Андрій Кузьменко, більш відомий як Кузьма.

Ідея екранізувати його повість була озвучена у 2017 році на 8-му Одеському кінофестивалі. Star Media тоді оголошувала кампанію з краудфандингу, щоби зібрати гроші на виробництво. Повідомлялося, що прибуток від прокату стрічки планують перерахувати до Благодійного фонду імені Кузьми Скрябіна.

Фото: фейсбук-сторінка Держкіно

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду