Мінцифри та Офіс генпрокурора презентували дашборд про розслідування справ, у яких фігурує бізнес

Мінцифри та Офіс генпрокурора презентували дашборд про розслідування справ, у яких фігурує бізнес

15:30,
31 Липня 2024
447

Мінцифри та Офіс генпрокурора презентували дашборд про розслідування справ, у яких фігурує бізнес

15:30,
31 Липня 2024
447
Мінцифри та Офіс генпрокурора презентували дашборд про розслідування справ, у яких фігурує бізнес
Мінцифри та Офіс генпрокурора презентували дашборд про розслідування справ, у яких фігурує бізнес
Офіс генпрокурора, Мінцифри та Рада підприємництва у синергії розробили спільне ІТ-рішення, яке забезпечує прозорість даних про кримінальні правопорушення, що стосуються бізнесу.

На сайті Офісу генерального прокурора з’явився дашборд, який вміщує статистику щодо розслідування і розгляду в судах справ, у яких фігурує бізнес. Про це йдеться у повідомленні Офісу генерального прокурора. 

Презентація бета-версії дашборду пройшла за участі керівника Офісу президента Андрія Єрмака, генпрокурора Андрія Костіна, міністра цифрової трансформації Михайла Федорова і членів Ради з питань підтримки підприємництва в умовах воєнного стану Артема Бородатюка та Олега Гороховського.

«Це успішний приклад співробітництва держави та приватного сектору, коли держава отримує швидкий і ефективний відгук на запит. Яскрава демонстрація нашого прагнення до більшої відкритості та додаткових можливостей пошуку аномалій — помилок чи зловживань, які Офіс Генпрокурора прагне виявляти і виправляти, аби задовольнити запит бізнесу на справедливість», — наголосив генпрокурор.

Дашборд — візуалізований додаток до системи Єдиного реєстру досудових розслідувань, який надає доступ до аналітичних даних та статистики щодо розслідування правопорушень у сфері господарської та інвестиційної діяльності.

Додаток дає змогу всім зацікавленим в реальному часі аналізувати статистику роботи органів правопорядку щодо цієї категорії злочинів, бачити позитивні та негативні тенденції. У ньому зібрані і поєднані в зручному для аналізу і сприйняття форматі дані про статистику розслідувань та розгляд у судах справ, які стосуються бізнесу.

У Мінцифри також розповіли, кому знадобиться публічний дашборд даних з ЄРДР: 

  • громадянам — підприємець, топменеджер державної служби, журналіст чи будь-який охочий зможе переглянути аналітику й статистику справ по роботі правоохоронців з економічними злочинами. Це дасть змогу побачити реальну ситуацію, відстежити її динаміку і тенденції;
  • Офісу генпрокурора — це можливість бачити чітку картину стану справ у сфері економічних злочинів та аналізувати їх. А також оперативніше виявляти проблеми, наприклад зловживання правоохоронців, визначати аномалії та ухвалювати відповідні рішення.

«Зараз дашборд працює в тестовому режимі, команда Офісу Генпрокурора збиратиме фідбек і доопрацьовуватиме дашборд. У найближчих планах — розширити кількість наборів відкритих даних для аналізу», —  додали в Мінцифри.

Водночас народний депутат Ярослав Железняк зазначив: «Нарешті запустили дашборд по кримінальних провадженнях. Штука точно корисна, зараз вивчаємо з командою статистику по статтях».

Нагадаємо, раніше Комісія з регулювання азартних ігор і лотерей звернулася із запитом до компанії Apple про блокування застосунків із нелегальними азартними іграми в українському App Store. Як наслідок заблоковано 50 таких застосунків.

Фото: Мінцифра

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду