Бій Усика, «20 днів у Маріуполі», «Дім дракона», «Дюна»: лідери півріччя на Megogo

Бій Усика, «20 днів у Маріуполі», «Дім дракона», «Дюна»: лідери півріччя на Megogo

12:40,
30 Липня 2024
586

Бій Усика, «20 днів у Маріуполі», «Дім дракона», «Дюна»: лідери півріччя на Megogo

12:40,
30 Липня 2024
586
Бій Усика, «20 днів у Маріуполі», «Дім дракона», «Дюна»: лідери півріччя на Megogo
Бій Усика, «20 днів у Маріуполі», «Дім дракона», «Дюна»: лідери півріччя на Megogo
Кінопрем’єри, спорт, аудіокниги: рейтинг глядацьких симпатій у першому півріччі 2024 від Megogo.

Megogo представив рейтинг популярного контенту серед користувачів платформи в Україні. У першому півріччі 2024 року медіасервіс ексклюзивно транслював боксерський бій Усика з Фʼюрі, матчі Ліги чемпіонів, матчі Євро-2024. Бібліотека сервісу поповнилась ексклюзивними українськими фільмами «Ми, наші улюбленці та війна» та «Я, "Побєда" і Берлін», а також світовими премʼєрами, такими як «Бджоляр», серіалами «Справжній детектив», «Дім Дракона», «Баррі» та іншими, повідомила пресслужба медіасервісу.

У рейтингу в категоріях «фільми», «серіали», «аудіокниги» та «подкасти» представлено десять топпродуктів, які відібрали за загальною тривалістю переглядів / прослуховувань у годинах на медіасервісі Megogo. «Фільми у покупці» відбирали за кількістю проданих одиниць, а «спортивні події» — за кількістю переглядів.

Найпопулярніші фільми на Megogo

Придбані

Прем’єра фільму «Дюна: Частина друга» піщаним вихором пронеслася екранами і посіла першу позицію в рейтингу.

За ним іде історичний для України фільм «20 днів у Маріуполі» Мстислава Чернова, який приніс країні «Оскара». У прем’єрний вікенд березня на Megogo «20 днів у Маріуполі» встановив новий рекорд серед документальних фільмів: було відкрито понад 21 тисячу доступів до фільму з урахуванням передзамовлення.

Решта фільмів у десятці — це одні з головних світових прем’єр 2023—2024 років: «Праведник 3: Остання глава», «Оппенгеймер», «Аквамен і Загублене королівство», «Бджоляр», «Uncharted: Незвідане», «Вонка», «Люблю тебе ненавидіти», «Швидкісний потяг».

За передплатою

Лідерство у передплаті на Megogo здобула серія фільмів «Гаррі Поттер». Далі в рейтингу повне розмаїття жанрів, їх об’єднує можливість завантажити фільми в мобільному застосунку медіасервісу та переглядати офлайн, без світла та інтернету.

  • «Аудитор»;
  • «Дочка болотного короля»;
  • «Голодні ігри: Балада про співочих пташок і змій»;
  • «Вічні»;
  • «Дружина на прокат»;
  • «Місія неможлива: Розплата»;
  • «Сам удома»;
  • «Джон Уік 4»;
  • «Фокус».

Безкоштовний перегляд

Багато контенту на Megogo доступно безкоштовно. Якщо у 2023 році більшість стрічок-лідерів у цій категорії були українськими, то цього сезону глядачі були прикуті до світового кінематографу: «Вовк з Волл-стріт», «Кохання напрокат», «Вовк і лев» та інші.

Українське виробництво

Стабільно тримаються в топах «Люксембург, Люксембург», «Щедрик», «Снайпер. Білий Ворон (Розширена версія)», «Мирний-21», «Максим Оса та золото Песиголовця», «Ціна правди» та «Королі репу».

Цього року до них приєдналася трійка важливих документальних кінострічок:

  • «20 днів у Маріуполі» — оскароносна документалістика про російську облогу Маріуполя в лютому-березні 2022 року.
  • «Маріуполь. Невтрачена надія» — документальний фільм про перші дні повномасштабного вторгнення очима місцевих жителів.
  • «Воїни 2» — серія документальних фільмів, знятих студією Megogo Originals про вузькопрофільних військових, чия боротьба триває в різних обставинах.

Серіали, що дивилися найдовше на Megogo

За передплатою

Як і торік, у топі тримається легендарна «Гра престолів». А її приквел «Дім Дракона», нові серії якого щотижня виходять на медіасервісі, посідає сьому сходинку. До рейтингу ввійшли чотири інші серіали від НВО: «Справжній детектив», «Секс і місто», «Клан Сопрано» та «Спадкоємці».

З каталогу Paramount+ найчастіше українці дивилися «Елементарно», «Усі жінки відьми» та «Єллоустоун».

Із п’ятірки лідерів стабільно не виходять «Ходячі мерці» від FoxNow. Усі ці серіали можна скачувати на смартфон та вмикати, коли немає світла та звʼязку.

Безкоштовний перегляд

Перше півріччя 2024 року українці провели найбільше часу з детективними загадками Агати Крісті в серіалі «Пуаро».

Саме детективи — найпопулярніший жанр серед авдиторії в категорії безкоштовного контенту: 5/10 позицій. Без драм не обійшлося — 4/10. Розбавила це протистояння українська комедія «Встигнути до 30» про трьох абсолютно різних дівчат, яких об’єднують Київ та проблеми 29-річних. Головні жіночі ролі виконали відомі українські акторки кіно, театру і телебачення: Дар'я Петрожицька, Анастасія Остреїнова й Анна Кошмал.

Що слухали в розділі «Аудіо» на Megogo

Аудіокниги

Головною подією першого півріччя 2024 став ексклюзивний реліз першої легальної аудіоверсії книги «Дюна» українською мовою, для виробництва якої медіасервіс підписав прямий контракт на п’ять років з правонаступниками письменника Френка Герберта.

За нею в рейтингу йде бестселер The New York Times — «Сім чоловіків Евелін Г’юґо». Головну героїню аудіоверсії твору озвучила Олена Кравець.

Замикає трійку «Район Д» — збірка українського письменника та військового Артема Чеха. Саме за мотивами книги цього автора вийшла одна з останніх українських прем’єр — драма «Я і Фелікс» Ірини Цілик. Тільки дві книги змогли втриматися в рейтингу ще з минулого року і не поступитися новинкам — власне «Район Д» і «Тигролови» Багряного.

Серед популярних аудіокнижок також «Казки під ялинку», «Гіперіон», «За Перекопом є земля», «Місто», «Нацисти-мільярдери» та «Служниця».

Уточнимо, рейтинг серед аудіокнижок заснований на середніх метриках купівлі, тривалості слухання та кількості унікальних користувачів.

Подкасти

Як і торік, рейтинг найпопулярніших подкастів сформували три основні тематики:

  • новини — проєкти NV «Війна в Україні», «Хроніки економіки»;
  • історія — подкаст «Без оголошення війни»;
  • спорт — проєкти «UA-Футбол», «F1Podcast», «SportHub Єврофутбол».

«Суспільне Казки» традиційно потрапили до рейтингу. Серед новачків у списку лідерів — «Татова касета» для кіноманів, «Буде тобі наука» для дослідників і «Гуртом та Вщент» із Сергієм Притулою та Антоном Тимошенком.

Додамо, станом на липень, у каталозі медіасервісу доступно понад 850 українських подкастів. Стартував прийом заявок від подкастерів на професійну премію «Слушно» від Megogo Audio.

Найпопулярніші спортивні події на Megogo

Історичною подією став боксерський бій Олександра Усика і Тайсона Ф’юрі, який ексклюзивно транслював медіасервіс. Це видатний поєдинок, адже світ не бачив абсолютних чемпіонів уже 25 років. Тепер ним став українець, вкотре підтвердивши статус непереможного.

Решта рейтингу — футбольні матчі. На другому і третьому місці — кваліфікаційні ігри збірної України до Євро-2024 з ісландцями та боснійцями. Далі йдуть матчі Ліги чемпіонів, а також товариські матчі України.

Лідери спортивних трансляцій:

  • Бокс. Олександр Усик — Тайсон Ф’юрі
  • Кваліфікація до Євро-2024. Плейоф. Україна — Ісландія
  • Кваліфікація до Євро-2024. Плейоф. Боснія і Герцеговина — Україна
  • Ліга чемпіонів УЄФА. Фінал. Боруссія Д — Реал
  • Ліга чемпіонів УЄФА. Реал — Баварія
  • Ліга чемпіонів УЄФА. Манчестер Сіті — Реал
  • Товариські матчі. Німеччина — Україна
  • Товариські матчі. Польща — Україна
  • Ліга чемпіонів УЄФА. Баварія — Реал
  • Товариські матчі. Молдова — Україна 

Читайте також: Megogo: стартує прийом проєктів на професійну аудіопремію для подкастерів «Слушно»

Фото: Megogo

Читайте також
ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду