Фільм «Клондайк» з’явився на Takflix

Фільм «Клондайк» з’явився на Takflix

15:28,
25 Липня 2024
609

Фільм «Клондайк» з’явився на Takflix

15:28,
25 Липня 2024
609
Фільм «Клондайк» з’явився на Takflix
Фільм «Клондайк» з’явився на Takflix
Стрічка розповідає про молоде подружжя на тлі подій на Донбасі у 2014 році.

Фільм «Клондайк» режисерки Марини Ер Горбач став доступний на платформі Takflix. Про це повідомляє пресслужба Держкіно.

Стрічка розповідає про події, які розгортаються на Донбасі у 2014 році. Молоде подружжя готується стати батьками. Попри постійні сварки, чоловік і брат дружини прагнуть одного — евакуювати вагітну жінку. Та вона відмовляється їхати, навіть коли село захоплюють озброєні угруповання. Тим часом у небі над ними збивають цивільний літак.

Стрічку створили за підтримки Держкіно в копродукції з Туреччиною.

Нагадаємо, світова прем’єра фільму відбулась у 2022 році в рамках програми World Cinema Dramatic Competition міжнародного кінофестивалю Sundance. «Клондайк» став першою українською ігровою картиною в конкурсі цього фестивалю. Фільм нагородили за режисерську роботу.

Також стрічка «Клондайк» здобула гран-прі на 48-му Seattle International Film Festival у США. На Берлінале-2022 картину нагородили призом глядацьких симпатій та призом екуменічного журі секції Panorama. Крім цього, роботу авторів «Клондайку» відзначили нагородою юнацького журі на фестивалі Film by the Sea в Нідерландах та гран-прі кінофестивалю Heimat Europa Filmfestspiele в Німеччині. У жовтні 2022-го «Клондайк» отримав у США «Приз за досконалість» від Tallgrass Film Association.

У грудні 2022 року «Детектор медіа» повідомляв, що фільм «Клондайк» увійшов до довгого списку претендентів на «Оскар»-2023, але в короткий список не потрапив.

У червні 2023 року стрічка вийшла в кінопрокат у Японії, а в липні його показали в ефірі турецького каналу TRT 2. В український прокат «Клондайк» вийшов 3 листопада 2022 року.

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2019 — 2024 Dev.
Andrey U. Chulkov
Develop
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду